INFO

  • DAN KADA JE ŽIVOT IZGUBIO HEROJ ADIL BEŠIĆ: LJUDI SU IŠLI ZA NJIM JER SU ZNALI KO IH PREDVODI
  • ZAKONA O JAVNO – PRIVATNOM PARTNERSTVU:STVARANJE IDEJNIH PROJEKATA ČIJI JE CILJ ULAGANJE U RAZVOJ USK
  • CIK-U SE VRATILO VIŠE OD 13.500 NEURUČENIH GLASAČKIH POŠILJKI, NAJVIŠE IZ SRBIJE I HRVATSKE
  • VREMENSKA: MAGLOVITO U CENTRALNIM I ISTOČNIM PODRUČJIMA BIH
  • DA LI JE VRIJEME ZA REFORMSKI ZAOKRET U BH. PRAVOSUĐU?
  • IN MEMORIAM: SINOĆ PREMINUO NIJAZ MILJKOVIĆ, KOMANDANT RATNE 506. BRDSKE BRIGADE

RAMAZANSKI BAJRAM: RADOST BAJRAMA PODIJELIMO SA SVOJIM BLIŽNJIM, PORODICOM, PRIJATELJIMA I KOMŠIJAMA

- Večerašnji akšamski ezan oglasit će kraj mjeseca ramazana i najaviti dolazak Ramazanskog bajrama, jednog od najvećih vjerskih muslimanskih blagdana. Centralna bajramska svečanost Islamske zajednice u BiH bit će održana u Begovoj džamiji u Sarajevu, a na području USK, Centralno klanjanje bajram namaza u 5 sati i 59 minuta obavit će se u Gradskoj džamiji u Bihaću...

RAMAZANSKI BAJRAM: RADOST BAJRAMA PODIJELIMO SA SVOJIM BLIŽNJIM, PORODICOM, PRIJATELJIMA I KOMŠIJAMA


BIHAĆ, 23. maja - Muslimani širom svijeta pa tako i u BiH sutra dočekuju najradosniji i jedan od najvrijednijih blagdana Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj mjesec posta. Iako je ovogodišnji ramazan protekao u znaku pandemije, njegova svjetlost I njegove vrijednosti nisu bile narušene.  

Bajram nas podsjeća na bereket ramazanskog vremena, vremena koje je iza nas i koje nam je podarilo bajramsku radost, nagrade i veselje. Ali nas i opominje da i poslije ramazana možemo dobrovoljno postiti i klanjati, redovno učiti Kur'an, misliti na potrebe drugih ljudi, nastaviti sa činjenjem dobrih djela. 

Bajram namaz bit će klanjan i u svim džamijama na području USK, a centralno klanjanje koje će predvoditi i bajramsku hutbu održati bihaćki muftija Mehmed ef.Kudić upriličit će se u u Gradskoj džamiji u Bihaću. Inače, prvi dan Bajrama se provodi u krugu porodice koja se okuplja kod najstarijih članova.

Ramazanski bajram u Bosni i Hercegovini nosi još jedno važno i trajno sjećanje i podsjećanje za Bošnjake i njihove potomke. Naime, drugi njegov dan je Dan šehida Bosne i Hercegovine, dan kada se posjećuju šehitluci, podsjetnik na žrtvu najboljih sinova i kćeri tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING