INFO

  • SANSKI MOST: OTVORENA KULTURNO-VJERSKA MANIFESTACIJA 'MUSALLA 2021', PLANIRAN NIZ PRIGODNIH SADRŽAJA
  • SEDMICA VOLONTERIZMA: I TOKOM LJETNOG RASPUSTA ŽIVI AKTIVIZAM MLADIH
  • BIH: U FBIH U PRIORITETNE GRUPE ZA VAKCINISANJE DODANI UPOSLENICI U OBRAZOVNOM SEKTORU, POLICIJI, MEDIJIMA
  • SUTRA U BOSNI I HERCEGOVINI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • POLITIČKI LIDERI IZ RS-A ZAKLJUČILI: NEĆE UČESTVOVATI U RADU INSTITUCIJA BIH
  • STATUS RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: KROZ ZAKONSKU REGULATIVU ZAPOČETO RJEŠAVANJE OVOG PITANJA
  • GORDANA TADIĆ NEPRAVOSNAŽNO RAZRIJEŠENA DUŽNOSTI GLAVNE TUŽITELJICE TUŽILAŠTVA BIH
  • OSMA GODIŠNJICA POŽARA U KANTONALNOJ BOLNICI
  • VEČERAS U TV DNEVNIKU: MINISTAR ZDRAVSTVA MURIZ HALKIĆ O VAKCINACIJI I PANDEMIJI

RADONČIĆ SE PITA: ZAŠTO NIKO NE UBJEĐUJE DODIKA I ČOVIĆA DA PRIME MIGRANTE?

- Ministar sigurnosti BiH i lider SBB Fahrudin Radončić danas je primio donaciju koja je za BiH stigla od Poljske kao pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa. Radončić je, osim toga, odgovarajući na novinarska pitanja dao svoje mišljenje o predstojećim izborima i migrantskoj krizi koja se nameće kao novi-stari problem...

RADONČIĆ SE PITA: ZAŠTO NIKO NE UBJEĐUJE DODIKA I ČOVIĆA DA PRIME MIGRANTE?


SARAJEVO, 18. maja - "Danas smo dobili jednu donaciju koja će biti još veća ali je važnija poruka koju smo dobili od zemlje iz EU a to je da je BiH zemlja o kojoj se vodi računa i u najtežim trenucima. Zahvaljujem se predsjedniku Poljske na ovoj donaciji u ovom trenutku".

Sjednica Vijeća ministara je najavljena za četvrtak.

"Da li će budžet doći na dnevni red zavisi od konsultacija predsjednika SNSD, HDZ i SDA. Nama je stalo da taj budžet koji je korigovan prođe i nađe se u daljnjoj proceduri".

"Sva zatvaranja granica smo koordinirali sa regionom, mislim da ćemo u četvrtak na Vijeću ministara razgovarati i na tu temu. Veoma je važno da Vijeće ministara provede procedure u skladu sa zahtjevima medicinske struke, te da se oslobode granice za ljude koji iz poslovnih razloga žele da uđu u BiH", kazao je Radončić.

Kako prenosi N1, kada je riječ o izborima, kazao je da mu nije loša teza o spajanju lokalnih i opštih.

"Znate da postoji teza da se spoje lokalni i opšti izbori kako ne bismo bili u stalno izbornoj kampanji. Meni se to ne čini lošim. Mi 20 godina imamo brutalne izborne krađe, CIK je politička institucija. Za dvije godine bismo depolitizirali CIK, a onda napravili poštene izbore. Prošle su glasali mrtvi, preko noći se pojavljivali novi članovi glasačkih odbora. Čemu izbori ako će se tako krasti? Izbori odgovaraju vladajućim strankama jer imaju organizovane izborne mašine. Tako da, nije poenta jesu li izbori za mjesec ili nekada, nego je poenta hoće li izbori biti fer. Ja tvrdim da neće biti fer, da će se ponoviti brutalne krađe".

Dodao je da neće dozvoliti da se u Sarajevu napravi novi migrantski kamp.

"Ja zagovaram čvrst pristup, njihovo zaustavljanje i deportovanje. Neki drugi misle da mi treba da šutimo i pravimo nove kampove".

Kazao je da je nedopustivo da odjednom dođe više hiljada ljudi na jedan prostor, i to, kako je kazao, gdje žive samo Bošnjaci.

"Neću dozvoliti da se u Sarajevu napravi novi kamp za 3.000 ljudi, kad već imamo takav. Zašto niko ne ubjeđuje gospodina Dodika i Čovića da prime migrante, samo ubjeđuju Radončića i mjesta gdje žive Bošnjaci".VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING