INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • KORONAVIRUS U BIH: 384 NOVOZARAŽENIH I 42 SMRTNA SLUČAJA
  • KONFERENCIJA ZA MEDIJE: SINDIKATI TRAŽE JEDNAK TRETMAN KAO I KOD OSTALIH BUDŽETSKIH KORISNIKA
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

PROTEST RVI KOD OHR-A U SARAJEVU: MINUT JE DO 12 ZA MIR U BIH

- U blizini zgrade OHR-a za danas su najavljeni protesti ratnih vojnih invalida. Protest počinje "minut do 12" i planirano je da traje do 14 sati. Demonstranti su se već počeli okupljati.

PROTEST RVI KOD OHR-A U SARAJEVU: MINUT JE DO 12 ZA MIR U BIH

SARAJEVO, 25. novembra - Preko puta OHR-a raširili su transparente koji na bosanskom i engleskom jeziku poručuju: “‘Minut do 12’ za mir i prosperitet u BiH” i “‘Minut do 12’, pamtimo nepravednu prošlost – gradimo pravednu budućnost”.

Organizatora protesta kazali su kako ovim činom žele skrenuti pažnju javnosti na narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Zbog protesta izmijenjen je režim saobraćaja koji se odnosi na ulice Zagrebačka – krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, nakon toga uz odobrenje i pratnju pripadnika MUP-a kretanje kolovozom ulice Vrbanja do zgrade Parlamenta BiH i nadalje trotoarom saobraćajnice Zmaja od Bosne do Ambasade SAD u BiH.

“Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja”, saopćeno je ranije.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING