INFO

  • ODLAZAK STRIKANA IZ VELOG MISTA: PREMINUO ISTAKNUTI HRVATSKI GLUMAC ŠPIRO GUBERINA
  • MARADONA SAHRANJEN U PRISUSTVU RODBINE I NAJBLIŽIH PRIJATELJA
  • VIŠE OD 3.100 TESTIRANIH: U BOSNI I HERCEGOVINI 1.179 NOVOZARAŽENIH, 62 OSOBE PREMINULE...
  • U BIHAĆU JE DANAS ZASJEDALA VLADA USK
  • ZAKONA O JAVNO – PRIVATNOM PARTNERSTVU:STVARANJE IDEJNIH PROJEKATA ČIJI JE CILJ ULAGANJE U RAZVOJ USK
  • ZMAJEVI I ZVANIČNO U ČETVRTOM ŠEŠIRU: NOGOMETNA REPREZENTACIJA BIH PALA NA 55. MJESTO
  • IN MEMORIAM: SINOĆ PREMINUO NIJAZ MILJKOVIĆ, KOMANDANT RATNE 506. BRDSKE BRIGADE

PROJEKAT„GRAĐANSKA MISIJA OBRAZOVANJA“: ODRŽAN SEMINAR O UNAPREĐENJU FORMALNOG OBRAZOVANJA

- Nakon oslušanog prvog predavanja i vođenja nekoliko panel diskusija većina prisutnih nastavnika srednjih i osnovni škola izrazila je svoje zadovoljstvo današnjim seminarom

PROJEKAT„GRAĐANSKA MISIJA OBRAZOVANJA“: ODRŽAN SEMINAR O UNAPREĐENJU FORMALNOG OBRAZOVANJA


BIHAĆ, 22. februara - Helsinški odbor za ljudska prava u saradnji sa asocijacijom za demokratske inicijative realizuje projekat „Građanska misija obrazovanja“ s ciljem unapeđenja formalnog obrazovanja u kontekstu mira i tolerancije i integrisanje mirovnih sadržaja  u postojeći program. Prvi sastanak za USK održan je danas u Bihaću.

Cilj projekta  je  unapređenje formalnog obrazovanja u kontekstu mira i tolerancije i integrisanje mirovnih sadržaja u postojeći program, a sve to u saradnji sa obrazovnim institucijama Bosne i Hercegovine. Prikupljena su iskustva i iz susjednih  zemalja  i na temelju njih su koncipirani programi  prema kojim se trebaju provoditi  planirane aktivnosti.

U kooperaciji sa 13 ministarstava obrazovanja sa entitetskog i kantonalnog nivoa te sa pedagoškim zavodima  formiran  je  projektni savjetodavni organ od 15 predstavnika nabrojanih institucija.Savjetodavni organi  zaduženi za ovaj dio BiH danas su u Bihaću održali i prvi  radni sastanak  za USK.

Nakon oslušanog prvog predavanja i vođenja  nekoliko panel diskusija većina prisutnih nastavnika srednjih i osnovni škola izrazila je svoje zadovoljstvo današnjim seminarom.

Projekat  „Građanska misija obrazovanja“ provodi se od maja 2017. i trajaće do 2020. godine, a ralizira se uz podršku uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Njemačke ambasade u BiH.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING