INFO

  • KCUS: U FBIH 52 NOVOZARAŽENE OSOBE, DVA PACIJENTA NA PODHRASTOVIMA UMRLA
  • VRIJEME DANAS: SUNČANO UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST
  • HRVATSKA DANAS ODLUČUJE O NOVOJ KORONA-RAMPI ZA BIH, IZVJESNO NOVO ZATVARANJE
  • BIHAĆ: U TOKU REALIZACIJA BROJNIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA
  • BIHAĆ : CENTAR ZA SOCIJALNI RAD - OD SAME IDEJE DO REALIZACIJE TREBALE SU TRI GODINE
  • GRADSKI TRG BIHAĆ - BICIKLISTI I ULTRAMARATONCI KRENULI PUT SREBRENICE
  • CIK: ZA LOKALNE IZBORE U BIH PRIJAVILO SE ČAK 135 STRANAKA

PROGRAM PODRŠKE "ZASTUPNICI/E ZA MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA - POTOČARI"

- Programom “Zastupnici/e za Memorijalni centar“ planira se značajnije uključivanje izabranih predstavnika u državnim, entitetskim i kantonalnim zakonodavnim tijelima u aktivnosti ove institucije.

PROGRAM PODRŠKE

SREBRENICA, 14. januara - Iz Memorijalnog centra „Srebrenica - Potočari“ navode da bi ova inicijativa trebala postati osnov za proaktivno zagovaranje zakonskih rješenja u pravcu zabrane negiranja i minimiziranja genocida, zajedničkih projekata podizanju svijesti o genocidu u Srebrenici te značajnije međunarodne saradnje sa parlamentima i predstavničkim tijelima u drugim zemljama na zaštiti sjećanja na genocid u Srebrenici.

Cilj je razviti široku mrežu izabranih predstavnika sa svih razina vlasti koji su uključeni u procese donošenja odluka, kako bi imali na raspolaganju adekvatne informacije o aktivnostima Memorijalnog centra.

S obzirom da su već u toku pripreme za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici, iz Memorijalnog centra poručuju da je svaki oblik podrške važan. Uključivanje zastupnika/ca na ovaj način, kako navode, prilika je da saradnja na promicanju istine o genocidu pređe granice etničkih ili političkih podjela u Bosni i Hercegovini.

“Parlamentarci koji se uključe u ovaj program, podržavat će Memorijalni centar Srebrenica-Potočari izdvajanjem redovne simbolične mjesečne donacije od 100,00 KM od svoje naknade za rad (paušala), a ova sredstva će biti iskorištena za namjensku podršku aktivnostima posebnih programskih aktivnosti rada sa domaćim i međunarodnim partnerima, te uključivanja mladih na istraživanju genocida u Srebrenici, kažu iz Memorijalnog centra.

Najavljeno je da će u posljednjoj sedmici augusta 2020. godine, Memorijalni centar upriličiti poseban događaj i zajedničku posjetu inicijative  “Zastupnici/e za Memorijalni centar”, kada će javnosti biti prezentirani rezultati rada ove inicijative.

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING