INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

PROF. DR. ISAK KARABEGOVIĆ: SAMO ZNANJEM MOŽETE IĆI NAPRIJED

- Svake godine Akademija nauka i umjetnosti BiH organizira konferenciju o novim tehnologijama. Za njeno održavanje postoji veliki interes domaćih ali i stranih naučnika. Broj učesnika godinama raste i u prosjeku okuplja oko 100 stručnjaka iz oblasti tehnologije koji prezentiraju nova dostignuća u ovoj oblasti. Idejni pokretač ovog naučnog skupa je profesor Tehničkog fakulteta u Bihaću Isak Karabegović

PROF. DR. ISAK KARABEGOVIĆ: SAMO ZNANJEM MOŽETE IĆI NAPRIJED


BIHAĆ, 6. januara - Profesor dr. Isak  Karabegović, jedan od nedavno promovisanih akademika u BiH, neumorno radi na istraživanju novih saznanja u tehnološkoj oblasti.

Iza ovog vrsnog znalca na polju tehnologije, decenije su predanog rada što potvrđuju brojne knjige, časopisi i naučni radovi čiji je autor. Inicijator je brojnih konferencija, poput RIM-a, a jedna od poznatijih i bitnih ljudima u ovoj vrsti nauka je ona naziva „Nove tehnologije, razvoj i primjena“.

Radi se o međunarodnoj  konferenciji koja će ove godine u junu po peti put okupiti brojne naučnike i poduzetnike iz svih dijelova svijeta. Među uvodničarima će biti dosta zvučnih imena iz svijeta tehnologije.

Profesor Karabegović dodaje da je suština ove konferencije uvesti nova tehnološka dostignuća u proizvodne procese lokalnih preduzeća. Na taj bi način, ubrzavanjem proizvodnog ciklusa i povećanjem kvalitete, ona bila konkurentnija na tržištima. U tome i jeste uloga nauke, ističe naš sagovornik, podstaći razvoj privrede, a time i lokalne zajednice. Nosilac ove zadaće je akademska zajednica koja, po mišljenju Karabegovića, u posljednje vrijeme zanemaruje ovu obavezu. Tome, pored ostalog, i služe naučne konferencije poput gore spomenute jer su idealna prilika za lansiranje novih ideja ili onih koje se lako mogu pretvoriti u gotov proizvod.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING