INFO

  • FUTSAL - BIH ŽELI DRUGIM TRIJUMFOM PROTIV SRBIJE OKONČATI KVALIFIKACIJE ZA EURO
  • VRIJEME SUTRA: NAKON SUNČANOG JUTRA, RAZVOJ NAOBLAKE U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA
  • RAČUN KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU PRIVREMENO ODBLOKIRAN
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DR. MUAMEROM KHUDEIROM, EPIDEMIOLOGOM U DOMU ZDRAVLJA CAZIN
  • ĆAMIL DURAKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE U SREBRENICI, NA VLASTI KOALICIJA SDA I SNSD-A
  • USK : OD COVID-A 19 PREMINULO DEVET OSOBA
  • ZAVRŠENA VAKCINACIJA UPOSLENIKA KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU

PRODAJE SE NAJOČUVANIJI PRIMJERAK PRVE GENERACIJE GOLFA GTI U VELIKOJ BRITANIJI

- Savršeno očuvani primjerak prve generacije Volkswagenovog modela Golf GTI bit će prodan na aukciji u Velikoj Britaniji.

PRODAJE SE NAJOČUVANIJI PRIMJERAK PRVE GENERACIJE GOLFA GTI U VELIKOJ BRITANIJI


LONDON, 11.marta - Aukcija će biti održana putem interneta, a organizovat će je kuća The Market između 19. i 25. marta. Radi se o Golfu GTI prve genracije koji je proizveden 1979. godine i koji je prešao manje od 30.000 km.

Automobil je u septembru 1979. godine kupljen za 5.132,39 funti (5.837,94 eura), a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 35.000 i 48.000 eura.

"Ovo je posljednja prilika da posjedujete gotovo nov i kvalitetan Golf GTI Mk1. Radi se o najranijem modelu koji je napravio put za sve ono što je došlo kasnije", izjavio je direktor The Marketa Tristan Judge.

Automobil je lakiran u crnu boju, a unutra su sjedišta specifična za GTI. Nazad su kratka stražnja svjetla, poklopac rezervoara bez mogućnosti zaključavanja, a u unutrašnjosti je trokraki upravljač te Toric T-76 sigurnosni pojasevi. Također, vrh ručice mjenjača je u obliku loptice za golf, a automobil ima i originalne blatarice.

Uz certifikat Volkswagen Historic Vehicle dolazi i mali model automobila, kao i bogata dokumentacija koja uključuje i račun prve kupovine.

Ovaj model je rijedak i jer ima četverostepenim mjenja koji je bio dostupan tri mjeseca krajem 1979. godine prije nego je zamijenjen petostepenim manuelnim mjenjačem. Kao i ostali rani modeli, Golf nema šiber, stražnju maglenku, radio, retrovizor na strani suvozača i druge skupe opcije iz vremena kada je automobil bio nov.

Automobil je prošao tretman restauracije vrijedan 7.000 funti, odnosno oko 8.000 eura. Zamijenjeni su amortizeri, kočnice i sistem goriva, motor je izvađen i očišćen, a mjenjač repariran.

"Ovo je kolekcionarski primjerak i prilika koja se ne ponavlja. Spreman je za cestu, vjerujemo da će uslijediti borba na aukciji, a možda dobijemo i rekordnu cijenu za ovaj model", završio je Judge.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING