INFO

  • ODLAZAK STRIKANA IZ VELOG MISTA: PREMINUO ISTAKNUTI HRVATSKI GLUMAC ŠPIRO GUBERINA
  • MARADONA SAHRANJEN U PRISUSTVU RODBINE I NAJBLIŽIH PRIJATELJA
  • VIŠE OD 3.100 TESTIRANIH: U BOSNI I HERCEGOVINI 1.179 NOVOZARAŽENIH, 62 OSOBE PREMINULE...
  • U BIHAĆU JE DANAS ZASJEDALA VLADA USK
  • ZAKONA O JAVNO – PRIVATNOM PARTNERSTVU:STVARANJE IDEJNIH PROJEKATA ČIJI JE CILJ ULAGANJE U RAZVOJ USK
  • ZMAJEVI I ZVANIČNO U ČETVRTOM ŠEŠIRU: NOGOMETNA REPREZENTACIJA BIH PALA NA 55. MJESTO
  • IN MEMORIAM: SINOĆ PREMINUO NIJAZ MILJKOVIĆ, KOMANDANT RATNE 506. BRDSKE BRIGADE

PRIPREMNI SEMINAR ZA USAVRŠAVANJE DIPLOMIRANIH PRAVNIKA

- Između brojnih koji su danas posvetili pažnju, te uzeli učešće u seminaru su prisustvovali i oni koje prepoznajemo po aktuelnom društvenom angažmanu

PRIPREMNI SEMINAR ZA USAVRŠAVANJE DIPLOMIRANIH PRAVNIKA


BIHAĆ, 24. marta -   U organizaciji Privredne komore USK u Bihaću je danas počeo pripremni seminara za polaganje pravosudnog ispita. Ovaj ispit predstavlja najvažniji korak u životu svakog diplomiranog pravnika koji želi napredovati u struci, odnosno postati notar, branilac, sudija ili tužilac.

Između brojnih koji su danas posvetili pažnju, te uzeli učešće u seminaru su prisustvovali i oni koje prepoznajemo po aktuelnom društvenom angažmanu. Dragan Polimanac samo je jedan  od 50 polaznika koji će u naredna dva mjeseca na pripremnom seminaru za polaganje pravosudnog ispita imati priliku steći nova saznanja u oblastima procesnih, materijalno-pravnih i organizacijskih zakona.

Seminaru je prisustvovalo 50 kandidata a predavači su bili članovi Komisije za polaganje pravosudnog ispita na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Program seminara provodi se na osnovu i u okviru Zakona o pravosudnom ispitu i Programa pravosudnog ispita. Nakon završetka seminara polaznici će moći će pristupiti  polaganju pravosudnog ispita koji se smatra vrhuncem stručnog usavršavanja svakog diplomiranog pravnika.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING