INFO

  • PRIJE 125 GODINA OTVORENA JE VIJEĆNICA U SARAJEVU, BISER AUSTROUGARSKE ARHITEKTURE
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • AKTUELNO U USK: VISOKA DELEGACIJA EU I BIH DANAS U POSJETI KAMPU „ LIPA „
  • EU ZVANIČNICI POTVRDILI DOSTAVU VAKCINA ZA ZAPADNI BALKAN: ZAJEDNO SMO U OVOME!
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

PRIGODNIM AKTIVNOSTIMA NASTAVLJENO OBILJEŽAVANJE 29. GODIŠNJICE ODREDA ZA SPECIJALNA DEJSTVA 5. KORPUSA A RBIH

- Riječ je o Odredu kroz kojeg je tokom rata prošlo više od 1.000 boraca iz svih općina današnjeg USK-a i šire. Nijednu bitku nisu izgubili, a u više njih su saborcima pomogli da vrate izgubljene linije.

PRIGODNIM AKTIVNOSTIMA NASTAVLJENO OBILJEŽAVANJE 29. GODIŠNJICE ODREDA ZA SPECIJALNA DEJSTVA 5. KORPUSA  A RBIH


BIHAĆ, 7. aprila - Obilaskom centralnog spomen-obilježja na Gradskom mezarju Humci u Bihaću i Rimokatoličkog groblja Sv. Ante Padovaskog u Žegaru, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane, preživjeli pripadnici Odreda za specijalna dejstva, zajedno s komandantom SEnadom Šarganovićem nastavili su danas obilježavanje 29. godišnjice formiranja ove elitne jedinice Petog korpusa.

Uz bivše pripadnike ovih elitnih jednica obilježavanju su prisustvovali i predstavnici Vlade USK- a i Gradske uprave Bihaća.

Tom prilikom prisjetili su se ratnog puta kojeg su u borbi za slobodu domovine zajedno prošli sa svojim saborcima od kojih je 89 položilo svoje živote, a trojica se vode kao nestali.

Od formiranja, 7. aprila 1992. godine kroz Odred za specijalna dejstva Petog korpusa Armije R BIH prošlo je više od 1.000 boraca iz svih općina današnjeg USK-a i šire. Nijednu bitku nisu izgubili a u više njih su saborcima pomogli da vrate izgubljene linije.

 

 

 

      VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING