INFO

  • TURKOVIĆ I RADMAN DOGOVORILI IZLAZAK KOMISIJA ZA GRANICE NA PODRUČJE PLJEŠEVICE
  • DAN BIJELIH TRAKA BIT ĆE OBILJEŽEN I U SARAJEVU: ZA PRAVO SVIH ŽRTAVA NA SJEĆANJE
  • U KLJUČU SE DANAS OBILJEŽAVA DAN LOGORAŠA
  • UPIS U SREDNJE ŠKOLE: KOJU PROFESIJU IZABRATI?
  • U TEŠNJU JOŠ 11 ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM
  • FADIL NOVALIĆ, FAHRUDIN SOLAK I FIKRET HODŽIĆ PRENOĆILI U SIPA-I, NA POTEZU TUŽILAŠTVO BIH

PRIČA IZ ZAMETENOG SELA: NA PRKOSIMA ŽIVI SE U INAT SVAKOJAKIM ŽIVOTNIM NEDAĆAMA

- Obilne snježne padavine zamele su ovih dana malobrojne mještane bosanskopetrovačkog sela Prkosi u mjesnoj zajednici Vrtoče zbog čega se otežano snabdijevaju hranom i lijekovima. Do mještana je moguće doći samo terenskim automobilom i traktorom a šezdeset centimetara novog snijega na veoma kritičnoj makadamskoj dionici koja s regionalne ceste Vrtoče – Kulen-Vakuf vodi u ovo naselje, poduzeću koje put održava znatno otežava posao

PRIČA IZ ZAMETENOG SELA: NA PRKOSIMA ŽIVI SE U INAT SVAKOJAKIM ŽIVOTNIM NEDAĆAMA


PRKOSI/BOSANSKI PETROVAC – Terenskim vozilom iz Vrtoča u Prkose stigli smo i mi uz pomoć Zdravka Atlagića, predsjednika MZ Vrtoče. Dočekali su nas u svom dvorištu Zorka i Stevo Kovačević, stari i iznemogli mještani o kojima brine sin Željko. Oboje su lošeg zdravlja i ovisni o stalnoj terapiji koje ponestaje.  

Inače, regionalnu makadamsku cestu Vrtoče – Prkosi - Kulen-Vakuf, održavaju radnici Zimske službe “Behić Sani-boy” čijim su čišćenjem mještani nezadovoljni. Za ovu često kritičnu makadamsku dionicu u zimskoj službi kažu kako je iznimno teška za održavanje ali unatoč tome uz velike napore nastoje je održati prohodnom.

U Prkosima ove zime živi devet mještana a tokom ljeta njihov broj je veći. Već godinama nemaju struju a ni pitku vodu s kojom se snabdjevaju iz susjednog Vrtoča. U zimskom periodu život im nerijetko paralizira snijeg pa stoga i apel nadležnima da im ga bar malo učine lakšim i ugodnijim.

   VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING