INFO

  • USK BEZ NOVOZARAŽENIH, POVEĆAN BROJ IZLIJEČENIH
  • USK – TURKOVIĆ U POSJETI BIHAĆU
  • U BIH 225 NOVOZARAŽENIH I 14 PREMINULIH
  • OPERATIVNA GRUPA ZA KOORDINIRANJE AKTIVNOSTI I NADZORA NAD MIGRANTSKOM KRIZOM NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA ODRŽALA SASTANAK
  • U BIHAĆU SEDAM POŽARA U POSLJEDNJA 24 SATA

PRESS POMAK-a: SMJENA DIREKTORA ZZO USK JE POSLJEDICA OTKRIVANJA KRIMINALNIH RADNJI U ZDRAVSTVU

- Na današnjoj press konferenciji članovi POMAK-a iznijeli razloge za koje smatraju da su doveli do konflikta sa vladajućim strukturama vlasti u USK.

PRESS POMAK-a: SMJENA DIREKTORA ZZO USK JE POSLJEDICA OTKRIVANJA KRIMINALNIH RADNJI U ZDRAVSTVU

BIHAĆ, 4.decembra - Smjena Elvedina Sedića sa pozicije direktora Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja, ukidanje rješenja za rad višokoškolskoj ustanovi Vitaplus Cazin, te prekomjerno zapošljavanje u institucijama USK-a, teme su o kojima se danas u Bihaću govorilo na press konferenciji Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu – POMAK.

Zikrija Duraković, zastupnik u Skupštini USK-a, Damir Omerdić, ministar obrazovanja i Elvedin Sedić, smijenjeni direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja tvrde da su upravo ove teme razlog konflikta sa  vladajućim strukturama, koje trenutno većinu traže u novim koalicionim partnerima.

Tvrde da je do oprečnih mišljenja došlo, kada je POMAK odlučio dati podršku smjeni bivšeg predsjedavajućeg Skupštine USK-a, Agana Bunića i da je već tada uslijedio pritisak za smjenu njihovog ministra Damira Omerdića, ali se to nije desilo samo zbog nedovoljnog broja glasova. 

Smjena Elvedina Sedića, tvrde u POMAKU-u, nema veze sa izjavama premijera i ministrice zdravstva USK-a jer je sve, kako kažu, rađeno u skladu sa zakonskim uporištima, ali ima veze sa otkrivanjem kriminalnih radnji u domovima zdravlja i pritiskom da se član porodice jedne od zastupnica u Skupštini, stavi u Komisiju za ortopedska pomagala, što je odbijeno.

Izvještaj sa press konferencije POMAK-a u prilogu novinarke Ajše Pehlić u večerašnjem Dnevniku.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING