INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA
  • U BIHAĆU ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • PENZIONERI USK: TRAŽIMO POVEĆANJE PENZIJA I BOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

PRESS KONFERENCIJA FEDERALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE: OPRAVDANA PRIMJENA KARANTENA

- Problem provođenja mjera karantena na prekograničnim prijelazima, i dalje su izraženi, međutim novootkriveni slučajevi potvrđuju opravdanost karantena...

PRESS KONFERENCIJA FEDERALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE: OPRAVDANA PRIMJENA KARANTENA


SARAJEVO, 17. aprila - Član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović govorio je o trenutnim ali i strateškim aktivnostima i mjerama koje se provode u borbi protiv širenja zaraze koronavirusom na prostoru FBiH.

Federalna uprava za inspekcijske poslove, kako je između ostalog kazao,  i dalje u kontunuitetu nastavlja provoditi kontrolu svih putnika na 14 graničnih prijelaza, kao i kontrolu roba na onim graničnim prijelazima gdje je dozvoljen promet roba.

Od 15. marta  do danas izdano 25 598 rješenja o mjerama izolacije, od kojih su 19 332 istekla i te osobe ukoliko nisu razvile simptome bolesti, nisu više u obavezi izolacije. Uvođenjem obavezne karantene za sve osobe koje ulaze u zemlju taj broj je nešto manji. U Karantenskom prostoru se nalazi 417 lica na prostoru Federacije BiH.

Saradnja i komunikacija međuentitetskih inspekcija, te inspekcije Brčko distrikta su na visokom nivou. Koordiniram aktivnostima sva lica se šalju u karantenske prostore u mjestu prebivališta. Problem provođenja mjera karantena na prekograničnim prijelazima, i dalje su izraženi, međutim novootkriveni slučajevi potvrđuju opravdanost karantena.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING