INFO

  • BORUT PAHOR U RADNOJ POSJETI BIH: SLOVENIJA JE SAVEZNIK PROŠIRENJA EU NA ZAPADNI BALKAN
  • SARAJEVSKI SASTANAK: SPRIJEČITI RAST BROJA NOVOZARAŽENIH NA PROSTORU FEDERACIJE BIH
  • USK: PRVE DOZE VAKCINA PROIZVOĐAČA ASTRA ZENECA OČEKUJU SE U PONEDJELJAK
  • KANTONALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: OSMI MART POD NADZOROM, ZAŠTITA ZDRAVLJA U IMPERATIVU
  • SUD BIH ODREDIO PRITVOR DARKU ELEZU DO MJESEC DANA
  • USK: POSLUŠATI RIJEČ STRUKE O NACRTU ZAKONA O PRAVOBRANILAŠTVU
  • NK JEDINSTVO – NAKON KVALITETNIH PRIPREMA OTVARAJU ŠESNAESTO KOLO PRVE LIGE FEDERACIJE BIH
  • TRANSPARENCY INTERNATIONAL U BIH: USVAJANJE IZMJENA I DOPUNA U CILJU UNAPREĐENJA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA
  • BIH: REGISTROVAN 621 NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM, PREMINULO 28 OSOBA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ KIŠU, SUSNJEŽICU I SNIJEG

PRENOSI OSLOBOĐENJE: OD DANAS JE ZA ULAZAK U NJEMAČKU BH. GRAĐANIMA POTREBAN NEGATIVAN TEST NA KORONAVIRUS

- Test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Njemačku (računa se vrijeme uzimanja brisa), navodi se u saopćenju koje prenosi Oslobođenje na svom web portalu...

PRENOSI OSLOBOĐENJE: OD DANAS JE ZA ULAZAK U NJEMAČKU BH. GRAĐANIMA POTREBAN NEGATIVAN TEST NA KORONAVIRUS

SARAJEVO, 24. januara - Ambasada Njemačke u BiH se sinoć na svojoj web stranici oglasila saopćenjem za javnost. Iz Ambasade Njemačke podsjećaju sve građane BiH koji planiraju putovati u Njemačku, da je od danas pri ulasku u tu zemlju obavezno posjedovanje negativnog testa na koronavirus.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Molimo da obratite pažnju da je od 24. januara 2021. obavezan test  prije ulaska u Njemačku. Bez negativnog testa, ulazak u zemlju se može zabraniti. Putnici, bez obzira na državljanstvo, stariji od šest godina, i koji su boravili u posljednih 10 dana prije ulaska u Njemačku u području visoke incidencije moraju već pri ulasku u Njemačku nositi sa sobom dokaz o negativnom testu na SARS-CoV-2 (PCR test) i predočiti ga na zahtjev kako nadležnim vlastima kao i prevoznoj kompaniji prije polaska putovanja, ako se zahtjeva. Vezano za priznavanje vrsta testova, pogledajte informacije sa Robert-Koch-Instituta.

U svakom slučaju, test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Njemačku (računa se vrijeme uzimanja brisa). Dokaz o rezultatu testa mora biti predočen na papiru ili u elektronskom dokumentu na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku. Rezultat testa mora se čuvati najmanje deset dana nakon ulaska u Njemačku.

Putnici koji ulaze u Njemačku i povratnici iz Bosne i Hercegovine i dalje podliježu obavezi desetodnevnog karantina. Detaljnije informacije možete saznati u domu zdravlja Vašeg mjesta boravka u Njemačkoj.

Osim toga morate se digitalno registrovati prije ulasku u Njemačku na ovom linku i nositi dokaz o tome sa sobom.

Načelno, u Njemačkoj svaka savezna pokrajina donosi svoje propise o karantinu. Molimo da se informišete prije ulaska u zemlju o propisima o karantinu / testiranju koji važe u saveznoj pokrajini koja je Vaše  odredište. Informacije o tome mogu se naći na web stranici ministarstava zdravlja pokrajina odnosno uprava senata. Podršku za pronalaženje nadležnih kontakt osoba u mjesnim zdravstvenim ustanovama  možete pronaći pod ovim linkom. Dodatne informacije putnici takođe mogu pročitati na ovoj web stranici, navodi se u saopćenju Ambasade Njemačke.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING