INFO

  • DANAS U BiH SUNČANO VRIJEME, S DNEVNOM TEMPERATUROM DO 23 STEPENA
  • ODRŽAN GLAVNI PRETRES U SLUČAJU RESPIRATORI
  • NA PUNKT VELEČEVO KOD KLJUČA I DALJE PRISTIŽU MIGRANTI- U POSLJEDNJA TRI DANA POMOĆ ZATRAŽILO NJIH 150
  • NOVI POTRES U HRVATSKOJ, OSJETIO SE I U BIH
  • KORONAVIRUS U USK: 17 NOVIH SLUČAJEVA, JEDAN SMRTNI ISHOD
  • OD 1. JULA 2021. UKIDA SE ROMING NA ZAPADNOM BALKANU

PREMINUO NEDŽIB VUČELJ POZNATI NOVINAR I PISAC

- Nedžib Vučelj je tokom svog života bio jedna od onih svestranih ličnosti čiji je život ispunjen stvaralačkim motivima, a koji su ga kroz nebrojena djela legitimirali u našem društvenom okruženju...

PREMINUO NEDŽIB VUČELJ POZNATI NOVINAR I PISAC

BUŽIM, 15. februara - Sinoć je nakon duge i teške bolesti u 66 godini života preminuo Nedžib Vučelj, poznati novinar, pisac i fotograf te dugogodišnji saradnik RTV USK.

Nedžib Vučelj novinarstvom se zanimao još od srednjoškolskih dana, bio je direktor Informativno-kulturnog centra Bužima, te upravnik Doma kulture. Kao novinar sarađivao je s brojnim bh. i hrvatskih medijskim kućama, časopisima te radio i televizijskim stanicama. Izdao je više zbirki poezije a svoje književne radove objavljivao je u mnogim listovima i časopisima.

Tokom života aktivno se posvetio stvaranju umjetničke i dokumentarne fotografije i imao je brojne samostalne i zajedničke izložbe. Osnivač je bužimske likovne kolonije «Kestenijada» te organizator mnogih tribina, okruglih stolova, te drugih intelektualnih i kulturnih aktivnosti, a bavio se i kniževnom i likovnom kritikom. Njegovi književni radovi prevođeni su i objavljivani na slovenskom, turskom i engleskom jeziku.

Dženaza rahmetli Nedžibu Vučelju će se klanjati sutra, u nedjelju 16. februara ispred porodične kuće u Bužimu u 14,30 sati, a ukop na mezarju Bajrići-Bužim.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING