INFO

  • USPJEŠNO ZAVRŠEN CIKLUS EDUKACIJE ASISTENATA U NASTAVI S DJECOM S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU
  • CRNO SLOVO NA PAPIRU: KAKO JE PCR APARAT UMJESTO U BIHAĆ OTIŠAO ZA MOSTAR???
  • RAZORNI ZEMLJOTRES ODNIO 26 ŽIVOTA U TURSKOJ I GRČKOJ, HILJADE SPASILACA OTKOPAVA RUŠEVINE
  • TEORIJA U PRAKSI PRVE POMOĆI: METODSKO - POKAZNA VJEŽBA PRUŽANJA POMOĆI UNESREĆENIMA
  • USK: PARTNERSKI OSIGURANA SREDSTVA ZA OPREMANJE CENTRA ZA PREKVALIFIKACIJU RADNE SNAGE
  • DANAS U VEĆEM DIJELU ZEMLJE SUNČANO UZ MALU DO UMJERENU NAOBLAKU
  • BIHAĆ: ODRŽANA KOMEMORATIVNA SJEDNICA POVODOM SMRTI AKADEMIKA MUJE DEMIROVIĆA

PREMIJER USK MUSTAFA RUŽNIĆ ODGOVORIO NA SAOPŠTENJE SDA USK

- Premijer USK ističe da je njegova Vlada puno prije akcije "Pero" krenula u proces provjera svih diploma u javnim ustanovama, preduzećima, zavodima i ministarstvima...

PREMIJER USK MUSTAFA RUŽNIĆ ODGOVORIO NA SAOPŠTENJE SDA USK

 

BIHAĆ, 16. juna - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić odgovorio je Stranci demokratske akcije, koja ga je pozvala da podnese ostavku, nakon što je uhapšen njegov savjetnik u akciji "Pero".

On je kazao, između ostalog, da prije svega, Kantonalnom odboru ne trebaju „kroz uši puhati vjetrovi morala iz Sarajeva. Neka dobro shvate šta želim da kažem".

Premijer Ružnić smatra da bi bio red da SDA prvo pozove svoje kantonalne zastupnike, koji primaju naknade i paušale u Skupštini Kantona, a koji su savjetnici i direktori, pravomoćno osuđeni. Ružnić ističe da je njegova vlada puno prije akcije "Pero" krenula u proces provjera svih diploma u javnim ustanovama, poduzećima, zavodima i ministarstvima.

"Kada je riječ o radu Ministarstva obrazovanja, ovaj premijer je pokazao dostavljanjem obavijesti Kantonalnom tužilaštvu u predmetu teškom preko 7 miliona maraka, šta sam zatekao i kakve sam kadrove zatekao u tom ministarstvu i javnim obrazovnim ustanovama, kao i prekomjerno zapošljavanje, kršenja zakonskih odredbi, pedagoških standarda i kolektivnih ugovora", dodao je premijer Ružnić.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING