INFO

  • KAKO ĆE BIH ODGOVORITI NA POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE U HRVATSKOJ: RECIPROCITET ILI NE
  • POTVRĐENO: 11 OSOBA PREMINULO OD KORONE U BIH, RASTE BROJ OPORAVLJENIH
  • CRNA GORA SUTRA OTVARA GRANICU S BIH
  • BUŽIM - OTKAZANA ZAVRŠNICA MANIFESTACIJE
  • BAZENI U ĆORALIĆIMA ITEKAKO IMAJU ŠTA DA PONUDE SVOJIM GOSTIMA
  • SUD BIH ODBIO ŽALBU TUŽILAŠTVA NA ODLUKU O UKIDANJU MJERA NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU
  • OD SUTRA I ZVANIČNO JEFTINIJE KOMERCIJALNO TESTIRANJE NA KORONAVIRUS U FBIH, POZNATA JE I CIJENA

PREMIJER USK-A MUSTAFA RUŽNIĆ UGOSTIO DELEGACIJU IRC-A

- Fokus rada IRC-a biće pomoć migrantima koji ne borave u privremenim prihvatnim centrima, a kojima je potrebno pružiti adekvatne informacije, te ih povezati sa međunarodnim organizacijama.

 PREMIJER USK-A  MUSTAFA RUŽNIĆ UGOSTIO DELEGACIJU IRC-A


BIHAĆ, 28. januara - Premijer USK-a Mustafa Ružnić izrazio je zadovoljstvo posjetom predstavnika Međunarodnog odbora za pomoć, te ih je upoznao s izazovima sa kojim se suočavaju skoro 3 godine. Najveći problem je, kako je istakao, nedostatak koordinacije svih učesnika u procesu i da, kao organizacija, moraju biti svjesni svih nelogičnosti i poteškoća na koje naiđu na terenu upravo zbog situacije sa kojim se USK-a suočava.

Predstavnici IRC-a izrazili su želju da, uz pružanje informacija migrantima na jeziku koji oni govore, pružaju i psihosocijalnu podršku koja im je neophodna u tom trenutku. Pri tom bi najveću pažnju usmjerili na najugroženije, a to su djeca bez pratnje i problematične porodice.

Ovom prilikom Ružnić je istakao da je ostvarena komunikacija sa Fahrudinom Radončićem, novoizabranim ministrom sigurnosti BiH, te se nada da će iduće sedmice biti održan i radni sastanak.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING