INFO

  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • U TV DNEVNIKU U 19,00 SATI: S GOŠĆOM ŠEJLOM ŠARIĆ O BORBI PROTIV KORUPCIJE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • PROJEKT RAZVOJA POLJOPRIVREDE: DVA MILIONA MARAKA ZA NOVE TEHNOLOGIJE I SISTEM NAVODNJAVANJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • SANSKI MOST: OBILJEŽENA GODIŠNJICA BRUTALNE LIKVIDACIJE 67 NEDUŽNIH CIVILA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

PREMIJER ALBANIJE EDI RAMA: MAPA SA PROMJENOM GRANICA NA ZAPADNOM BALKANU POSTOJI, VIDIO SAM JE

- Premijer Albanije Edi Rama komentirao je jučer "non paper" premijera Slovenije Janeza Janše, rekavši da postoji mapa u kojoj su promijenjene granice zemalja u regionu Zapadnog Balkana...

PREMIJER ALBANIJE EDI RAMA: MAPA SA PROMJENOM GRANICA NA ZAPADNOM BALKANU POSTOJI, VIDIO SAM JE

SARAJEVO, 17. aprila - Kako pišu albanski mediji, Rama je, gostujući u emisiji "Izbori 2021 na V+", kazao da je mapu vidio i prije nego što ju je pokazao svom slovenskom kolegi Janezu Janši.

"Razgovarali smo prije izvjesnog vremena. Također sam vidio ovaj dokument koji je izašao. Nemam komentar", rekao je Rama.

Podsjećamo, u četvrtak je slovenački portal "Necenzurisano.si" objavio dokument "non paper" za koji se tvrdi da je kopija originalnog dokumenta u kojim se tretira prekrajanje granica zemalja Zapadnog Balkana. Prema tom dokumentu, predlaže se redefinisanje granice Kosova i Srbije, ujedinjenje Kosova sa Albanijom, ujedinjenje dijelova Crne Gore sa albanskom većinom i Sjeverne Makedonije sa Albanijom, mogućnost otcjepljenja entiteta Republika Srpska od Bosne i Hercegovine i ujedinjenja dijelova određenih kantona u Federaciji BiH sa Hrvatskom.

Evropska unija je nekoliko puta rekla da ne zna za takav dokument. Slovenski premijer Janez Janša, čija će zemlja predsjedavati Evropskom unijom u drugoj polovini ove godine, napisao je da su tvrdnje za takav dokument akcije usmjerene na "nanošenje štete Sloveniji u EU".

"Slovenija ozbiljno traži rješenja za razvoj regiona i evropsku budućnost za zemlje zapadnog Balkana i upravo takvi spisi pokušavaju da spriječe ovaj cilj", napisao je Janša na društvenim mrežama, ali reakcije su se nastavile.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING