INFO

  • KORONA BILANS U USK: 138 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • IZ KONTEJNERA U POTRESOM UNIŠTENI DIO ZGRADE – IZMJEŠTENA COVID AMBULANTA BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA
  • RAZGOVOR S JASMINOM HUSETIĆEM, DIREKTOROM ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • ZDRAVSTVENI RADNICI IZ USK I DALJE BEZ DECEMBARSKE PLATE
  • POREZNA UPRAVA FBIH: REKORDNA NAPLATA PRIHODA U PROTEKLOJ GODINI
  • VREMENSKA: DANAS KIŠA U NIZINAMA, NA PLANINAMA SNIJEG
  • ADMINISTRATORICA USAID-A SAMANTHA POWER U POSJETI BIH

PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE USK: O BUDŽETU 31. MARTA

- Na inicijativu 13 zastupnika održana je sjednica Kolegija Skupštine na kojoj je dogovoreno da se danas u 18 sati održi vanredna sjednica Skupštine, na čijem dnevnom redu će se naći informacija o pismu namjere kompanije Hamdo-grup o zakupu i kupovini Drvne industrije Sanica u Ključu

PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE USK: O BUDŽETU 31. MARTA

BIHAĆ, 24. marta - Nakon što  je današnja redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda, na inicijativu 13 zastupnika održana je sjednica Kolegija Skupštine na kojoj je dogovoreno da se danas u 18 sati održi vanredna sjednica Skupštine, na čijem dnevnom redu će se naći informacija o pismu namjere kompanije Hamdo-grup o zakupu i kupovini  Drvne industrije Sanica u Ključu.

Planirana je i tačka izbor i imenovanja kako bi se  produžio mandat  privremenoj skupštini društva Šumsko privrednog poduzeća US šume u čijem vlasništvu je DDI Sanica. 

Kako je rečeno, Hamdo grup je kredibilna i uspješna kompanija koja bi uložila u DDI Sanicu dva miliona maraka i zaposlila 250 radnika. S obzirom na to da ova kompanija ima  sličnu ponudu iz Republike Srpske, rečeno je da se mora brzo i efikasno djelovati ukoliko se pomenuti investitor želi  zadržati u USK.  

Uz  termin održavanja vanredne, na sjednici Kolegija utvrđen je i termin redovne sjednice na čijem dnevnom redu bi se našle tačke sa danas prekinutog zasjedanja, uz zakon o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju . 

Tako će se o budžetu i ostalim finansijskim dokumentima odlučivarti 31. marta,  kada ističe zakonski rok za njihovo donošenje.

Jutros započeta sjednica Skupštine prekinuta je nakon samo sat vremena zasjedanja, jer se poslanici nisu mogli usaglasiti oko dnevnog reda. Naime, već kod glasanja o dopunama dnevnog reda dalo se naslutiti da parlamentarna većina ne postoji.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING