INFO

 • WEB PORTALI I DRUŠTVENE MREŽE: DOK JEDNI ISTRAŽUJU I OBJEKTIVNO PIŠU, DRUGI KOPIRAJU I KLEVEĆU
 • PRIPREME ZA CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 U USK: PREDNOST ĆE IMATI ZDRAVSTVENI RADNICI
 • VREMENSKA: U VEĆEM DIJELU BIH SUTRA ĆE PREOVLADAVATI UMJERENA OBLAČNOST
 • PREDSTAVNICI ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO: KANTONI U FBIH SPREMNI ZA AKTIVNOSTI VAKCINACIJE PROTIV COVID-19
 • JOE BIDEN POSTAO 46. PREDSJEDNIK SAD-A
 • ROBNI DEFICIT U PROŠLOJ GODINI 6,3 MILIJARDE KM
 • KOORDINACIJA BORAČKIH UDRUŽENJA OPĆINE BUŽIM REAGOVALA NA IZJAVE POLITIČARA IZ RS-A
 • OSNIVA SE VIJEĆA ZA ZNANOST BIH, SUTRA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA
 • URSULA VON DER LEYEN: EU MORA POMOĆI SVOJIM SUSJEDIMA DA POČNU S VAKCINACIJOM
 • SARAJEVO: MINISTAR KOŠARAC RAZGOVARAO S ENTITETSKIM MINISTRIMA POLJOPRIVREDE
 • HUMANOST IZNAD SVEGA: BIHAĆKI CRVENI KRIŽ SA SLUŽBOM ZA TRANSFUZIOLOGIJU KANTONALNE BOLNICE U AKCIJI DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI
 • KAMP LIPA- MJESEC DANA NAKON IZBIJANJA POŽARA SITUACIJA POTPUNO DRUGAČIJA
 • MUSTAFA RUŽNIĆ, PREMIJER USK-A: PREDSJEDNIŠTVO BIH HITNO MORA ODREDITI MIGRANTSKU KVOTU

PREDSJEDNIŠTVO BIH: DŽAFEROVIĆ I DODIK PRIMILI SATTLERA

- Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su ocijenili uspješnim susrete sa evropskim zvaničnicima u institucijama u Briselu, te iznijeli uvjerenje da će razgovori sa predstavnicima najvećih institucija Evropske unije dati dodatni podstrek evropskom putu zemlje...

PREDSJEDNIŠTVO BIH: DŽAFEROVIĆ I DODIK PRIMILI SATTLERA

SARAJEVO, 7. oktobra - Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije, ambasadora Johanna Sattlera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Sattler, predstavio je članovima Predsjedništva BiH Izvještaj Evropske komisije o Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Izvještaj o Bosni i Hercegovini dio je paketa proširenja koji je komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenje Oliver Varhelyi, zajedno sa Ekonomskim i investicionim planom za Zapadni Balkan, prezentovao Odboru za vanjske poslove Evropskog parlamenta. Konstatovan je vidan napredak u ispunjavanju 14 uslova iz Mišljenja Evropske komisije.

U tom kontekstu, pozdravljena je kontinuirana liderska uloga Predsjedništva BiH u reformskom procesu. Članovi Predsjedništva BiH su ocijenili uspješnim susrete sa evropskim zvaničnicima u institucijama u Briselu, te iznijeli uvjerenje da će razgovori sa predstavnicima najvećih institucija Evropske unije dati dodatni podstrek evropskom putu zemlje.

Razgovarajući o kriterijima u Izvještaju za Bosnu i Hercegovinu, konstatovan je ograničen napredak u pojedinim oblastima. Sagovornici su saglasni da je potrebna pojačana dinamika na procesu reforme pravosuđa i javne uprave, te jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo usvajanjem Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan u vrijednosti od devet milijardi eura. Sredstva koja će EU investirati u dugoročni oporavak regije od posljedica pandemije COVID-19, kao i u infrastrukturne projekte, predstavljaju veliki značaj za napredak Bosne i Hercegovine. Ovim paketom pomoći i infrastrukturalnim investicijama ubrzat će se proces evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili ambasadoru Sattleru za podršku i kontinuiran angažman na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING