INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

PREDSJEDNICA EUROPSKE KOMISIJE URSULA VON DER LEYEN U ČETVRTAK ĆE POSJETITI BIH

- Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen sljedeće će sedmice posjetiti šest zemalja zapadnog Balkana, objavila je u petak Komisija.

PREDSJEDNICA EUROPSKE KOMISIJE URSULA VON DER LEYEN U ČETVRTAK ĆE POSJETITI BIH

BRISEL, 24. septembra - Predsjednica von der Leyen počinje zapadnobalkansku turneju u utorak posjetom Albaniji, zatim isti dan odlazi u Sjevernu Makedoniju. U srijedu će u istom danu posjetiti Kosovo, Crnu Goru i Srbiju, a u četvrtak Bosnu i Hercegovinu.

Von der Leyen je prošle sedmice u svom govoru o stanju Unije najavila da će do kraja ovoga mjeseca posjetiti zemlje zapadnog Balkana kako bi potvrdila predanost procesu pristupanja.

“Do kraja mjeseca posjetit ću tu regiju. Time želimo uputiti jasnu poruku o našoj predanosti procesu pristupanja. Dugujemo to svima mladima koji vjeruju u budućnost Europe”, izjavila je von der Leyen u svom govoru o stanju Unije na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Dodala je da EU pojačava potporu zapadnom Balkanu kroz novi privredni i investicijski plan koji je vrijedan oko trećine BDP-a te regije.

Prema pisanju medija u BiH, von der Leyen bi u četvrtak trebalo svečano otvoriti most Svilaj, kojim će se povezati autocesta na Koridoru V C s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save.

 

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING