INFO

  • REIS KAVAZOVIĆ: OTROV ĆE JOŠ DUGO KRUŽITI, ALI ŽIVOT SE OBNAVLJA I ISTINA RAZGONI TAMU NAD SREBRENICOM
  • INSAN SE NAVIKNE NA SVE: JEDNA OD BROJNIH SREBRENIČKIH PRIČA O ŽIVOTU U SAMOĆI I SJEĆANJIMA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 316 ZARAŽENIH ZA 24 SATA, NAJVIŠE U TUZLANSKOM I KANTONU SARAJEVO
  • ŽENE U CRNOM U POTOČARIMA: BROJNI GRAĐANI SRBIJE SE NE SLAŽU S PORICANJEM GENOCIDA
  • BIHAĆ: ISKRENA I EMOTIVNA PORUKA MIRA I PODRŠKE SREBRENIČANIMA
  • INICIJATIVA ŽENA IZ ZEMALJA REGIONA KONTRA ZLOČINA: SUD I JAVNA OSUDA ZA SVAKI OBLIK NASILJA
  • 11. JULI U MEMORIJALNOM CENTRU POTOČARI: PORUKE SUOSJEĆANJA, MIRA I PRAVDE
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ MOGUĆU KIŠU
  • BOSANSKA KRUPA: OBILJEŽENA GODIŠNJICA HEROJSKE BITKE ZA ĆOJLUK
  • DANI PRED 11. JULI: VRIJEME KADA ASIMA ISPRAĆA NA PUT BIJELE CVJETOVE

POZNATI KIRURG ZAGREBAČK BOLNICE „MERKUR“ OBAVIO KIRURŠKI ZAHVAT U OPĆOJ BOLNICI U SANSKOM MOSTU

- Doktora Stipislava Jandrijevića Udruga hrvatskih pacijenata prošle godine proglasila je doktorom godine, a njegove kolege ističu njegovu hrabrost i odlučnost da preuzima najteže slučajeve

POZNATI KIRURG ZAGREBAČK BOLNICE „MERKUR“ OBAVIO KIRURŠKI ZAHVAT U OPĆOJ BOLNICI U SANSKOM MOSTU

SANSKI MOST, 1. novembra - Jedan od najcjenjenijih abdominalnih hirurga u svijetu, Stipislav Jadrijević, boravio je u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, te skupa s hirurškim timom ove zdravstvene ustanove obavio komplikovan operativni zahvat na jetri kod starije ženske osobe, a operaciju su obavili prof.dr.sc. Stipislav Jadrijević i direktor Opće bolnice Sanski Most prim.dr. Mustafa Avdagić, zajedno sa anesteziologom iz Tuzle Šuhretom Tupaić, asistentom dr. Dodos, intrumentarkom Emirom Halilović i anestetičarkom Šejlom Bahtić.

Doktora Stipislava Jandrijevića Udruga hrvatskih pacijenata prošle godine proglasila je  doktorom godine, a njegove kolege ističu njegovu hrabrost i odlučnost da  preuzima najteže slučajeve. Transplantirao je gotovo 2000 organa i uklanjanjem tumora spasio nebrojeno mnogo života, te uz priznanja struke, inovativnim pristupima zaslužio i mjesto u medicinskim udžbenicima. Boravak ovog uspješnog hirurga koji je zaposlen u zagrebačkoj bolnici „Merkur“, rezultat je njegovog poznanstva i dugogodišnje saradnje s dr. Mustafom Avdagićem.

Opća bolnica Sanski Most egzistira punih devet godina i u tom periodu obavljeno je na hiljade lakših i težih operativnih zahvata te spašen veliki broj ljudskih života. Samo u ovoj godini izvršeno je 350 operacija, među kojima i operativni zahvati uklanjanja tumora.

Sanska bolnica je u proteklom periodu opravdala svoje postojanje i nastavlja egzsitenciju uprkos ekonomskim teškoćama. Poslednje informacije govore o tome da će finansiranje ove zdravstvene ustanove s kantonalnog nivoa u narednom periodu biti izdašnije što bi trebalo omogućiti efikasnije funkcioniranje sanske bolnice.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING