INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

POZNATI KIRURG ZAGREBAČK BOLNICE „MERKUR“ OBAVIO KIRURŠKI ZAHVAT U OPĆOJ BOLNICI U SANSKOM MOSTU

- Doktora Stipislava Jandrijevića Udruga hrvatskih pacijenata prošle godine proglasila je doktorom godine, a njegove kolege ističu njegovu hrabrost i odlučnost da preuzima najteže slučajeve

POZNATI KIRURG ZAGREBAČK BOLNICE „MERKUR“ OBAVIO KIRURŠKI ZAHVAT U OPĆOJ BOLNICI U SANSKOM MOSTU

SANSKI MOST, 1. novembra - Jedan od najcjenjenijih abdominalnih hirurga u svijetu, Stipislav Jadrijević, boravio je u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, te skupa s hirurškim timom ove zdravstvene ustanove obavio komplikovan operativni zahvat na jetri kod starije ženske osobe, a operaciju su obavili prof.dr.sc. Stipislav Jadrijević i direktor Opće bolnice Sanski Most prim.dr. Mustafa Avdagić, zajedno sa anesteziologom iz Tuzle Šuhretom Tupaić, asistentom dr. Dodos, intrumentarkom Emirom Halilović i anestetičarkom Šejlom Bahtić.

Doktora Stipislava Jandrijevića Udruga hrvatskih pacijenata prošle godine proglasila je  doktorom godine, a njegove kolege ističu njegovu hrabrost i odlučnost da  preuzima najteže slučajeve. Transplantirao je gotovo 2000 organa i uklanjanjem tumora spasio nebrojeno mnogo života, te uz priznanja struke, inovativnim pristupima zaslužio i mjesto u medicinskim udžbenicima. Boravak ovog uspješnog hirurga koji je zaposlen u zagrebačkoj bolnici „Merkur“, rezultat je njegovog poznanstva i dugogodišnje saradnje s dr. Mustafom Avdagićem.

Opća bolnica Sanski Most egzistira punih devet godina i u tom periodu obavljeno je na hiljade lakših i težih operativnih zahvata te spašen veliki broj ljudskih života. Samo u ovoj godini izvršeno je 350 operacija, među kojima i operativni zahvati uklanjanja tumora.

Sanska bolnica je u proteklom periodu opravdala svoje postojanje i nastavlja egzsitenciju uprkos ekonomskim teškoćama. Poslednje informacije govore o tome da će finansiranje ove zdravstvene ustanove s kantonalnog nivoa u narednom periodu biti izdašnije što bi trebalo omogućiti efikasnije funkcioniranje sanske bolnice.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING