INFO

  • FUTSAL - BIH ŽELI DRUGIM TRIJUMFOM PROTIV SRBIJE OKONČATI KVALIFIKACIJE ZA EURO
  • DANAS ĆE U BOSNI PREOVLADAVATI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KRIZNI ŠTAB: POLICIJSKI SAT U FBIH I NAREDNIH SEDAM DANA OD 21 DO PET SATI
  • USK : OD COVID-A 19 PREMINULO DEVET OSOBA
  • ZAVRŠENA VAKCINACIJA UPOSLENIKA KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU

POZNAT UZROK SMRTI: LITTLE RICHARD JE PREMINUO NAKON DUGE BORBE S RAKOM KOSTIJU

- Svjetski mediji jučer su prenijeli informaciju da je osnivač rock'n'rolla Little Richard preminuo u 87. godini. U međuvremenu se javnosti obratio menadžer ovog muzičara koji je objasnio kako je Richard preminuo nakon duge borbe s rakom kostiju...

POZNAT UZROK SMRTI: LITTLE RICHARD JE PREMINUO NAKON DUGE BORBE S RAKOM KOSTIJU

SARAJEVO, 10. maja - Kako prenosi stranica People, menadžer Dick Alen direktno je potvrdio smrt muzičara za ovaj magazin, otkrivši usput uzrok smrti koji je do tada bio nepoznat.

"Little Richard je preminuo rano jutros nakon duge borbe sa rakom. Živio je s bratom u Nashvilleu, dugo se borio s rakom. Zadnji put smo pričali prije tri sedmice, znao sam da nije dobro, ali on nikada nije želio detaljisati kako se osjeća. Samo bi rekao: 'Ne osjećam se dobro'. Dugo je patio, trpio je ogromnu količinu boli. Ali nikad nije želio razgovarati o tome", objasnio je jučer Alen, koji je sa Richardom sarađivao nešto više od 40 godina.

Podsjetimo, 87-godišnji muzičar čije je pravo ime Richard Penniman, posljednjih se nekoliko godina borio sa brojnim zdravstvenim problemima. Preživio je moždani i srčani udar, a imao je i probleme s kukovima.

Ostat će zapamćen po legendarnom hitu "Tutti Frutti", koji mu je 1955. otvorio vrata slave, kao i mnogim drugim pjesmama i izvedbama koje su stvorile rock'n'roll i utjecale na karijere mnogih koji su na scenu stupili poslije njega.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING