INFO

  • POREZNA UPRAVA FBIH: U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽENA REKORDNA NAPLATA POREZNIH OBAVEZA
  • KORONAVIRUS U BIH: JOŠ 2.969 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 33 OSOBE
  • BIHAĆ: UPRILIČENA PROMOCIJA UNIVERZITETSKOG UDŽBENIKA 'POSLOVNO PRAVO' AUTORA, PROF. DR. ALBINA MUSLIĆA
  • VREMENSKA: SUTRA SE OČEKUJE SLAB SNIJEG U VEĆEM DIJELU BIH
  • ZDRAVSTVO U RALJAMA ŽIVOTA: LJEKARA SVE MANJE, MOTIVA ZA ODLAZAK SVE VIŠE
  • U BIHAĆU ODRŽANA PLANSKA SKUPŠTINA CRVENOG KRIŽA UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • BIHAĆ: ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE USK I REGULATORNE AGENCIJE ZA RADIJACIJSKU I NUKLEARNU SIGURNOST BIH
  • U USK NOVOZARAŽENO 310 OSOBA
  • U SARAJEVU ORGANIZIRAN PROGRAM POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
  • UNIVERZITET U BIHAĆU: NA PUTU OD HISTORIJSKOG PROJEKTA DO TALAČKE KRIZE

POVRATAK OPTIMIZMU: LJETNA TURISTIČKA SEZONA U NACIONALNOM PARKU 'UNA' U PUNOM JEKU

- Sektor turizma je najpogođeniji pandemijom koronavirusa u BiH. Prema zvaničnim podacima u prošloj godini zabilježen je pad od 67% u odnosu na 2019. i sada sve snage treba usmjeriti na oporavak. U Nacionalnom parku 'Una' rade na obnovi infrastrukture dok istovremeno na ovo područje pristiže sve veći broj domaćih i stranih gostiju. Svoje proizvode izlažu i domaći proizvođači čija je egzistencija usko vezana za Nacionalni park...

POVRATAK OPTIMIZMU: LJETNA TURISTIČKA SEZONA U NACIONALNOM PARKU 'UNA' U PUNOM JEKU


BIHAĆ, 25. jula - Do sada je Štrbački buk i rijeku Unu gledao samo na slikama i video snimcima, o ljepoti ovoga kraja slušao u pričama svoje bake Bosanke. Sada je Slovenac Žan odlučio da uživo vidi najljepši dio rijeke Une. Kako nam je kazao, rijeka Una je u cjelosti prelijepa i uživo je za njega istinsko prirodno i nadasve, prijatno iznenađenje. U dva dana nastojat će spoznati što više njene ljepote, a onda kreće dalje prema Jajcu i Mostaru.

Ovih dana Nacionalni park 'Una' je pun domaćih i stranih i gostiju. Svaki  pedalj ovog mjesta je iznimno atraktivan i sve što se dešava na buku i oko njega za goste je doživljaj. Za fotografiju na jednom od vidikovaca se čeka u redu jer valja ovjekovječiti trenutak na najljepšem vodopadu u zemlji i regionu.

Na putu do srca parka turisti se zaustavljaju na štandovima domaćih proizvođača, mještana koji su svoju priliku vidjeli u oblasti turizma. Na svakom od njih su domaći proizvodi. Đemila u Ćelijama tokom sezone proda sve što napravi u ostatku godine. U lepezi ponude domaćih proizvoda su sokovi, đemovi i drugi proizvodi koji su već prošli ocjenu turista, baš kao i kod drugih koji svakodnevno nastoje živjeti od vlastitog rada i domaćih proizvoda koji su dostupni turistima u prostoru Nacionalnog parka 'Una'.

Više i šire o postepenom vraćanju optimizma u prostor turizma i povratak turista u još većem broju u Nacionalni park 'Una' donosimo večeras u TV Dnevniku...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING