INFO

  • RTV USK: OTVOREN KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU 'EMIN HUSKIĆ'
  • BIHAĆ: ZVIZDIĆ I HALKIĆ RAZGOVARALI O PROBLEMIMA S KOJIMA SE SUSREĆU PRIVREDNICI I DIJASPORA USK
  • PONOVO ODGOĐENO SUĐENJE U SRBIJI ZA ZLOČINE U SREBRENICI
  • UPUĆENI NA ČEKANJE: DVIJE FIRME U BIH NEVAKCINISANIM RADNICIMA ZABRANILE RAD
  • MINISTAR HALKIĆ: NUŽNO JE REDUCIRATI RASHODE ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • ČLANOVI EKSPERTSKOG TIMA BIH U UTORAK U DVORU
  • PERIKE ZA DJECU OD IDUĆE GODINE NA LISTI POMAGALA ZZO USK
  • VRIJEME SUTRA: SUNČANO I TOPLO
  • BH KORONA STANJE: 589 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULE 32 OSOBE
  • USK KORONA BILANS: 25 NOVOZARAŽENIH OSOBA I 3 SMRTNA ISHODA

POVEĆAN BROJ PRELAZAKA GRANICE BIH

- Podaci koje je prezentovala Granična policije BiH pokazuju da je primijetno povećanje broja ulaska u našu zemlju u odnosu na prethodni mjesec.

POVEĆAN BROJ PRELAZAKA GRANICE BIH

BiH, 14. maja - U razdoblju od 7. do 11. aprila 2021., na ulazu u BiH evidentirano je 112.649 osoba. Ukupno je prešlo državnu granicu 237.318 osoba. Dok je u razdoblju od 7. do 11. maja 2021, na ulazu u BiH evidentirano 156.580 osoba. Ukupno je prešlo granicu 303.484 osoba, što je povećanje za 21,8 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Trenutno na snazi je da stranci koji ispunjavaju uslove ulaska u Bosnu i Hercegovinu propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočavanje negativnog nalaza PCR testa na virus SARS-COV-2 koji nije stariji od 48 sati do dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine.

Bez predočavanja negativnog nalaza PCR testa u BiH mogu ući državljani Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kada u BiH ulaze direktno iz države čiji su državljani, kao i njihova maloljetna djeca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.

U BiH bez PCR testa može ući posada i kabinsko osoblje zrakoplova čije je krajnje odredište BiH, vozači i suvozači teretnih vozila prilikom vršenja međunarodnog transporta robe u cestovnom saobraćaju uz uslov da njihov boravak u BiH i ne traje duže od 12 sati, posade teretnih vozova i brodova u međunarodnom saobraćaju.

Bez karantina

U BiH može ući i diplomatsko-konzularno osoblje i osoblje međunarodnih organizacija pri izvršavanju njihovih službenih dužnosti, a koje prilikom ulaska u BiH mora posjedovati i predočiti odgovarajući važeći pasoš, službe i timovi civilne zaštite kada je njihov ulazak u BiH hitan i neodgodiv, pripadnici vojnih snaga država članica Sjevernoatlantskog ugovora i ostalih država koje učestvuju u Partnerstvu za mir i pripadnici Stožera NATO-a i EUFOR-a u BiH, čelnici država i vlada i članovi njihovih delegacija čiji je dolazak i odlazak iz BiH najavljen Graničnoj policiji BiH diplomatskim putem ili putem protokola nadležnog organa BiH.

Također, i stranci koji tranzitiraju preko teritorije BiH radi povratka u zemlju uobičajenog boravka, bez zadržavanja na teritoriji BiH, ali i maloljetni stranac čiji je roditelj državljanin BiH, kao i stranac koji je supružnik državljanina BiH.

Za razliku od mnogih država Evrope, koje su uvele obavezan karantin, trenutno se prilikom ulaska u našu državu ne određuju mjere karantina ili samoizolacije.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Obrazac za javni oglas

Javni oglas o prodaji automatiziranog stabilnog diesel električnog agregata naizmjenične struje putem javne prodaje-licitacije metodom prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda

RTVUSK LIVE

MARKETING