INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

POTVRĐENO: TUŽILAŠTVO KANTONA SARAJEVO ISTRAŽIVAT ĆE NAVODE O DEŠAVANJIMA NA KCUS-U NAKON PISMA LJEKARA

- Na sastanku je razgovarano o aktuelnim dešavanjima u proteklih nekoliko dana, povezanih sa respiratorima i liječnjem Covid 19 pacijenata na KCUS, kao i daljim aktivnostima tužiteljskih i pravosudnih institucija...

POTVRĐENO: TUŽILAŠTVO KANTONA SARAJEVO ISTRAŽIVAT ĆE NAVODE O DEŠAVANJIMA NA KCUS-U NAKON PISMA LJEKARA

SARAJEVO, 5. aprila - Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživat će navode o "Malina respiratorima". Potvrđeno je to nakon što se glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić sastala se se glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Sabinom Sarajlijom.

Na sastanku su usuglašeni detalji koordiniranog djelovanja tužiteljstava, u radu na predmetima koji se odnose na uporabu respiratora ACM 812A na KCUS Sarajevo. Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa suradnicima, sastala se se glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, Sabinom Sarajlijom i njezinom zamjenicom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim dešavanjima u proteklih nekoliko dana, povezanih sa respiratorima i liječenjem Covid 19 pacijenata na KCUS, kao i daljim aktivnostima tužiteljskih i pravosudnih institucija.

- S obzirom da Tužiteljstvo BiH od ranije postupa u predmetu, koji je otvoren prije podizanja optužnice u predmetu Novalić i dr., a koji se odnosi na pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela od strane više osoba, Tužiteljstvo BiH je poduzimalo radnje i nastavlja rad u tom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, na temelju medijskih objava, sukladno svojoj nadležnosti, formiralo je predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS, o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom periodu.

Na sastanku je dogovoreno da će Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo KS, u okviru navedenih predmeta, žurno djelovati koordiniranim aktivnostima, te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su respiratori ACM 812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječenje pacijenata oboljelih od Covid 19.​

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING