INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ESCOBAR: NOVA ADMINISTRACIJA BIĆE VRLO AKTIVNA U REGIONU, IMAMO ODGOVOR NA UTICAJ RUSIJE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI

POTVRĐENE KONAČNE RANG LISTE ZA POTICAJE RAZVOJA MALE PRIVREDE ZA 2021.GODINU

- Interes je bio velik, a sve kriterije Javnog poziva je ispunilo 215 korisnika i s njima će iduće sedmice biti potpisani ugovori, navela je ministrica privrede Samra Mehić.

POTVRĐENE KONAČNE RANG LISTE ZA POTICAJE RAZVOJA MALE PRIVREDE ZA 2021.GODINU

BIHAĆ, 9. septembra - Vlada USK-a dala je saglasnost na konačne rang liste korisnika sredstava nakon provedenih poziva za odabir korisnika sredstava po programu poticaja razvoja male privrede za 2021. godinu ,,Jačanje konkurentnosti subjekata male privrede", ,,Podrška novoosnovanim subjektima male privrede" , te ,,Podrška tradicionalnim i starim zanatima“.

Sljedeće sedmice planirano je potpisivanje ugovora za ukupno 215 projekata koji su ispunili sve uslove i kriterije Javnog poziva.

-Resorno ministarstvo ove godine, za pomoć privredi planiralo je oko 2 miliona maraka. Nakon zatvaranja Javnog poziva i razmatranja prijava nedostajalo je milion i 66 hiljada KM, kaže ministrica Samra Mehić.

Da bi pozitivno odgovorili onima koji su uredno aplicirali za ovaj Javni poziv ipak su uspjeli obezbijediti 2 miliona i 966 hiljada KM, dodala je Mehić.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING