INFO

  • IZ KONTEJNERA U POTRESOM UNIŠTENI DIO ZGRADE – IZMJEŠTENA COVID AMBULANTA BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA
  • ZDRAVSTVENI RADNICI IZ USK I DALJE BEZ DECEMBARSKE PLATE
  • VREMENSKA: DANAS KIŠA U NIZINAMA, NA PLANINAMA SNIJEG
  • ADMINISTRATORICA USAID-A SAMANTHA POWER U POSJETI BIH
  • UDRUŽENJE ŽRTAVA I SVJEDOKA GENOCIDA TRAŽI REVIZIJU SVIH NEPOTVRĐENIH OPTUŽNICA ZA RATNE ZLOČINE

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV AGANA BUNIĆ ZBOG SAOBRAĆAJKE U KOJOJ JE SMRTNO STRADALO JEDNO LICE

– Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Cazinu je potvrdio optužnicu protiv Bunić Agana (40) iz Bužima zbog saobraćajne nesreće koja se desila u junu 2019. godine u mjestu Donja Koprivna, a u kojoj je smrtno stradalo jedno lice

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV AGANA BUNIĆ ZBOG SAOBRAĆAJKE U KOJOJ JE SMRTNO STRADALO JEDNO LICE

Bihać/Cazin, 18. decembra-  Osnovano se sumnja da se optuženi Bunić iz nehata, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije se pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj na putevima da je doveo u opasnost život ljudi i prouzrokovao smrt jedne osobe.

Optuženom Buniću je na teret stavljeno krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja. Konkretno, osnovano se sumnja da optuženi dana 09.06.2019.godine, upravljajući prijevoznim sredstvom iz pravca Bužima prema Cazinu, prilikom dolaska u mjesto Donja Koprivna, nije držao vozilo što bliže desnoj ivici kolovoza i nije se kretao prilagođenom brzinom, uslijed čega je došlo do frontalnog sudara s vozilom koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozač drugog vozila je uslijed zadobivenih povreda preminuo.

Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka saobraćajne i mašinske struke.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Cazinu.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING