INFO

  • BROJ ZAPOSLENIH U FEDERACIJI BIH ZA SEDAM DANA VEĆI ZA 190
  • SLUŽBA ZA POSLOVE SA STRANCIMA 11 STRANIH DRŽAVLJANA VRATILA U SRBIJU, ALBANIJU I TURSKU
  • KAKO NADOKNADITI MANJAK VITAMINA D KOJI POMAŽE U BORBI PROTIV INFEKCIJA?
  • POSLJEDNJI PODACI ZA BIH: 1.449 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE, UMRLO 30 OSOBA
  • ZEMLJOTRES JAČINE 6,6 STEPENI POGODIO EGEJSKO MORE, OSJETIO SE I U ISTANBULU
  • UNICEF DONIRA 500.000 MASKI ŠKOLAMA I ZAJEDNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI
  • USK - AKTUELNO: OBEZBIJEĐENA SREDSTVA ZA OPREMANJE CENTRA ZA PREKVALIFIKACIJU RADNE SNAGE
  • ISPOVJEST BANJOLUČANKE IZ PARIZA: BOJIMO SE GLADI, PRODAVNICE SE PRAZNE BRZINOM MUNJE
  • KORONAVIRUS NE POSUSTAJE: U USK 55 NOVOZARAŽENIH OSOBA, ČETIRI SMRTNA SLUČAJA

POSTEPENA NORMALIZACIJA RADA ZDRAVSTVENIH USTANOVA U USK

- Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) najavili su normalizaciju rada zdravstvenih ustanova. Na zajedničkom sastanku definisane su upute za pokretanje i postupanje konsultativno - specijalističkih službi

POSTEPENA NORMALIZACIJA RADA ZDRAVSTVENIH USTANOVA U USK

BIHAĆ, 14. maja  - Uputnice koje su prethodno izdane pacijentima, više ne vrijede. Građani se moraju telefonom javiti porodičnom ljekaru i s njim sve dogovarati. Dakle, sve će ići preko porodičnog ljekara, koji će shodno procjeni i strogo definisanoj proceduri upućivati na specijalističke preglede. Na ovaj način ćemo hroničnim bolesnicima omogućiti specijalističke preglede, ali moram naglasiti da će svi pacijenti i dalje prolaziti kroz trijažni šator, odnosno pridržavati se svih ustanovljenih pravila ponašanja u zdravstvenim ustanovama- kazala je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću naglašeno je da će pokretanje rada specijalističkih odjela biti postepeno i uz dozu opreza.

Jednostavno nećemo odmah moći u svim službama raditi prijašnjim kapacitetom. Zato molimo pacijente za razumijevanje i strpljenje. Zapravo će domovi zdravlja biti ti koji će početi procese i diktirati tempo postepenog povećanja obima poslova“ -riječi su direktora bihaćke bolnice Hajrudina Havića.

Od jučer su i privatne stomatološke ordinacije u Unsko-sanskom kantonu počele s pružanjem usluga pacijentima, uz maksimalno poštivanje procedura koje je naložio Federalni zavod za javno zdravstvo.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING