INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA USK NERMIN KLJAJIĆ – SITUACIJA OKO DOLASKA MIGRANATA SE SVE VIŠE USLOŽNJAVA
  • TUŽILAŠTVO SE ŽALILO NA PUŠTANJE NOVALIĆA, SOLAKA I HODŽIĆA: SVI GRAĐANI MORAJU BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM
  • KOLEGIJ SKUPŠTINE – PREDSTOJI KONSTRUKTIVAN RAD
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

POSLJEDICE KORONA VIRUSA PO TURIZAM

- Ozbiljnije posljedice zbog širenja koronavirusa u svijetu tek sad se osjete u oblasti turizma. Preporuke da se što manje putuje u zemlje gdje su zablježeni slučajevi ovog virusa utjecale su i na brojne uslužne djelatnosti u našoj zemlji

POSLJEDICE KORONA VIRUSA PO TURIZAM

BIH, 8. marta - Prijevoznici koji imaju, ali i oni koji nemaju redovne linije, su u posljednjih mjesec dana smanjili broj dogovorenih ruta izvan Bosne i Hercegovine.

Iz turističke agencije su priopćili kako su prije mjesec dana otkazali sve rute ka Vijetnamu, zbog geografske blizine Kini. Općenito se smanjio broj putnika, no i dalje ima osoba koje se odluče putovati.

Tijekom prethodnog mjeseca, za kojeg naš sugovornik kaže da je općenito slabog prometa, primjetno je smanjenje korisnika taksi usluga od zračne luke. Kaže, ne viđa skupine koje turistički obilaze grad.

Sve je manje gostiju i u ugostiteljstvu. Vlasnik kineskog restorana pojašnjava kako je sve manje i stranaca, ali i domaćih gostiju.

Smanjen broj turista koji dolaze, ali i onih koji putuju izvan Bosne i Hercegovine nije iznenđujući, s obzirom na to da su trenutačne preporuke da se što manje putuje u zemlje gdje ima slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutačno najprometnija bh. zračna luka, u Sarajevu, ima linije u i iz Dohe, Istanbula, Minhena, Beča, Budimpešte, Zagreba i Beograda.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING