INFO

 • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
 • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
 • U TV DNEVNIKU U 19,00 SATI: S GOŠĆOM ŠEJLOM ŠARIĆ O BORBI PROTIV KORUPCIJE
 • ODLUKA KOMISIJE: STADION VELEŽA SUSPENDOVAN NAKON PREKIDA UTAKMICE
 • STUDIJA: VAKCINA JOHNSON&JOHNSON EFIKASNA 94% POSLIJE DODATNE DOZE
 • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
 • PROJEKT RAZVOJA POLJOPRIVREDE: DVA MILIONA MARAKA ZA NOVE TEHNOLOGIJE I SISTEM NAVODNJAVANJA
 • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
 • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
 • SARAJEVO: MINISTRICA TURKOVIĆ SE SASTALA SA ADVOKATICAMA EDINA VRANJA
 • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

POSLIJEPODNE I U VEČERNJIM SATIMA U BIH SE OČEKUJU OBILNIJI LOKALNI PLJUSKOVI

- Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C...

POSLIJEPODNE I U VEČERNJIM SATIMA U BIH SE OČEKUJU OBILNIJI LOKALNI PLJUSKOVI

SARAJEVO, 17. jula - Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su lokalno registrovani u sjevernim područjima i na krajnjem jugu i jugoistoku zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan-sedlo 14; Trebinje 18; Gradačac 20; Bugojno, Sarajevo i Tuzla 21; Bihać i Doboj 22; Banja Luka, Grude i Sanski Most 24; Mostar i Široki Brijeg 25°C;

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Stanje na cestama

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pada kiša, dok se u većem dijelu zemlje saobraća po pretežno suhom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice. 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Zbog održavanja auto-relija “Kozara-Sutjeska 2021.”, danas će u vremenu od 12 do 14 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Istočno Sarajevo-Jahorina (preko Tvrdimića).

Na graničnim prijelazima  Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica i Gradina kolone vozila su na ulazu u našu zemlju. I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.



VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE





MARKETING