INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ODRŽANA RADIONICA O PRAVILNOM DEKLARISANJU PROIZVODA: SAMO 30% STANOVNIŠTVA U USK ČITA DEKLARACIJE
  • DANAS OBLAČNO VRIJEME
  • NURKIĆ I GARZA SJAJNO ISKORISTILI MINUTAŽE U ZAVRŠNICI PRIPREMA ZA NBA SEZONU
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • PRODAJME ŠPORET ALFA PLAM. CIJENA 200 KM. INFO NA 060 341 79 14
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI
  • ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „ŽIVOT S CRNIM PSOM“

POSLANICI IZ RS-A U PARLAMENTU BIH NA SJEDNICU NISU IŠLI, A ZA SVE KRIVE SNSD, SDA, HDZ I INZKA

- Predsjednici SDS-a, PDP-a i DNS-a, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić obratili su se danas na pres konferennciji nakon početka sjednice Parlamenta BiH

POSLANICI IZ RS-A U PARLAMENTU BIH NA SJEDNICU NISU IŠLI, A ZA SVE KRIVE SNSD, SDA, HDZ I INZKA

BIH, 20. septembra - Prvi se obratio Šarović, ponovivši da će se opozicione stranke iz manjeg bh. entiteta pridržavati zaključaka NSRS i da neće učestvovati u donošenju odluka u Parlamentu BiH.

Na potezu su predsjedavajući Vijeća ministara i predsjednik SNSD-a, kao najveće stranke iz pozicije, da ponude odgovarajuća rješenja. Ne očekuje se valjda od opozicije da nosi teret krize i nude rješenja. Čekamo Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz ove situacije. Prošlo je dva mjeseca, a nisu povukli nijedan potez da bismo izašli iz situacije. Potrebno je otvoriti dijalog, tražiti rješenje, a rješenje trebaju donijeti oni koji imaju najveću odgovonorst, a to je vlast u RS”, kazao je Šarović.

Borenović je dodao da, ako su predstavnici pozicije uspjeli se dogovoriti oko NATO puta BiH, podjele fotelja, onda mogu i oko zakona o zabrani negiranja genocida.

"Samo dogovor, koji će rezultirati aktom koji će proći parlamentarnu proceduru i iza kojega će stajati svi. NATO put je bio teži kompromis, a ipak je postignut. Godinu je trajalo i formiranje Vijeća ministara BiH. SDA, HDZ I SNSD, moraju dati odgovor na krizu koja je po nama bespotrebna i štetna”, ističe Borenović.

Nešić je zaključio da je vladajućoj trojci SDA-HDZ-SNSD u interesu da ova kriza traje sve do izbora.

"Samo sa tenzijama znaju vladati. Današnja sjednica Parlamenta BiH je samo predstava za javnost Denisa Zvizdića, koji je izgubio legitimitet izlaskom iz SDA. Neka donesu odluke ako mogu pa ćemo vidjeti na sjednici Doma naroda", naveo je Nešić.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING