INFO

  • REIS KAVAZOVIĆ: OTROV ĆE JOŠ DUGO KRUŽITI, ALI ŽIVOT SE OBNAVLJA I ISTINA RAZGONI TAMU NAD SREBRENICOM
  • INSAN SE NAVIKNE NA SVE: JEDNA OD BROJNIH SREBRENIČKIH PRIČA O ŽIVOTU U SAMOĆI I SJEĆANJIMA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 316 ZARAŽENIH ZA 24 SATA, NAJVIŠE U TUZLANSKOM I KANTONU SARAJEVO
  • ŽENE U CRNOM U POTOČARIMA: BROJNI GRAĐANI SRBIJE SE NE SLAŽU S PORICANJEM GENOCIDA
  • BIHAĆ: ISKRENA I EMOTIVNA PORUKA MIRA I PODRŠKE SREBRENIČANIMA
  • INICIJATIVA ŽENA IZ ZEMALJA REGIONA KONTRA ZLOČINA: SUD I JAVNA OSUDA ZA SVAKI OBLIK NASILJA
  • 11. JULI U MEMORIJALNOM CENTRU POTOČARI: PORUKE SUOSJEĆANJA, MIRA I PRAVDE
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ MOGUĆU KIŠU
  • BOSANSKA KRUPA: OBILJEŽENA GODIŠNJICA HEROJSKE BITKE ZA ĆOJLUK
  • DANI PRED 11. JULI: VRIJEME KADA ASIMA ISPRAĆA NA PUT BIJELE CVJETOVE

POSJETITELJI IZ BIH PONOVO U NACIONALNOM PARKU UNA, UBRZO I ODLUKA O UNA REGATI

- Direktor Javnog preduzeća "Nacionalni park Una" Amarildo Mulić potvrdio je kako su sve najatraktivnije destinacije u parku ponovo otvorene za posjetitelje i rekreativce, odnosno da je počela turistička sezona koja je prolongirana vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa prenosi Fena...

POSJETITELJI IZ BIH PONOVO U NACIONALNOM PARKU UNA, UBRZO I ODLUKA O UNA REGATI

SARAJEVO/BIHAĆ, 30. maja - "Posjetitelji iz Bosne i Hercegovine su ponovo u Nacionalnom parku Una i nadamo se kako je to samo uvod i u brzo omogućavanje dolaska turista iz inostranstva. Trenutni broj posjeta je daleko od onog što smo mi prognozirali i očekivali, ali s obzirom na okolnosti moramo biti zadovoljni. Bili smo uvjereni da već ove godine možemo nadmašiti prošlogodišnju brojku od 120.000 posjeta, ali koronavirus nas je orijentirao na poboljšavanje ponude i infrastrukture, kako bismo to uspjeli dogodine", kazao je Mulić.

Istaknuto je kako će se protekla tri mjeseca bez posjetitelja itekako posljedično odraziti na kompletnu turističku sezonu u Unsko-sanskom kantonu, ali i da je u tom periodu u Nacionalnom parku Una počela realizacija važnih infrastrukturnih projekata.

"Već je počela gradnja vodovodnog sistema Orašac - Ćelije - Štrbački buk, što je preduslov za prvu fazu asfaltiranja putne dionice do najatraktivnije destinacije u našem nacionalnom parku. Financijska sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH, tako da relativno brzo možemo očekivati završetak oba projekta", dodao je direktor JP "Nacionalni park Una".

Odluka o održavanju ili otkazivanju ovogodišnjeg izdanja tradicionalne sportsko - turističke manifestacije "Una - regata" bit će donesena početkom juna, nakon što se detaljno analiziraju i provjere mogućnosti i opravdanost održavanja takvog događaja.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING