INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA USK NERMIN KLJAJIĆ – SITUACIJA OKO DOLASKA MIGRANATA SE SVE VIŠE USLOŽNJAVA
  • TUŽILAŠTVO SE ŽALILO NA PUŠTANJE NOVALIĆA, SOLAKA I HODŽIĆA: SVI GRAĐANI MORAJU BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM
  • KOLEGIJ SKUPŠTINE – PREDSTOJI KONSTRUKTIVAN RAD
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

POPLAVE U NAŠOJ ZEMLJI: NADLEŽNE SLUŽBE ANGAŽIRANE NA TERENU - STANJE SE POSTEPENO STABILIZUJE

- Iako su pritoke rijeke Bosne u Zeničko-dobojskom kantonu stvorile velike probleme, te su Općine Tešanj, Doboj Jug i Usora proglasile stanje prirodne nesreće, trenutni vodostaj je manji u odnosu na jučerašnji dan te se stanje u ovim općinama normalizira ističu iz civilne zaštite ovog kantona

POPLAVE U NAŠOJ ZEMLJI: NADLEŽNE SLUŽBE ANGAŽIRANE NA TERENU - STANJE SE POSTEPENO STABILIZUJE


BiH, 14. maja - U Tesliću je poplavljeno na desetine kuća, ali se voda povukla - potvrdio je načelnik općine Milan Miličević. Dodao je da su velike štete na putevima, a očekuju i pojavu klizišta. I u ovoj općini je proglašena vanredna situacija te obustavljena nastava u školama.

Kasno sinoć gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić proglasio je vanredno stanje u dijelu grada - u naseljima uz vodotok Vrbanje i nizvodno od ušća te rijeke u Vrbas gdje je poplavljeno više kuća. Danas je, situacija bolja, a kao jedna od preventivnih mjera u Banja Luci danas ne rade škole i vrtići, ali će već sutra raditi. Sutra će biti obustavljena nastava u svim školama na području 6 općina.  

U Prnjavoru su se izlile rijeke Ukrina i Lišnja te su u nekoliko naselja poplavile više pomoćnih i stambenih objekata. Neprohodna su 2 mosta, aktivna su klizišta, a u jednoj osnovnoj školi obustavljena je nastava.

Nivo vodostaja rijeke Save na mjernoj jedinici u Šamcu je porastao. Rijeka Sava, kao i pritoke na području Brčko distrikta BiH imaju tendenciju rasta, istaknuto je na kolegiju Vlade Brkog koji je održan jutros. Povišen je i vodostaj rijeke Tinje koja se jutros izlila, ali na području distrikta nema prekida putne komunikacije, kao ni poplavljenih kuća.

Na području Srebrenice kiša je padala umjerenim intezitetom što je dovelo do blagog povećanja lokalnih vodotoka. Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis Općine Srebrenica Bego Bektić izjavio je da je nivo rijeka povećan, ali da ne prijeti opasnost od izlijevanja niti ugrožavanja stanovništva.

Obim i količina padavina nisu značajnije uticale na vodostaje rijeka u Bosanskopodrinjskom kantonu, a nisu zabilježene ni pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

U Mostaru je zbog jakih udara vjetra došlo je do lomljenja stabala koja su u mostarskom naselju Bijeli brijeg na dva automobila prouzrokovala materijalnu štetu.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING