INFO

 • ASTRAZENEKA NIJE PRVI IZBOR GRAĐANA USK - SAMO U JEDNOJ SEDMICI VRAĆENO VIŠE HILJADA DOZA
 • DRAMATIČAN TREND U BIH: MANJE ROĐENIH I ZNATNO VIŠE UMRLIH NEGO PROŠLE GODINE
 • KORONA BILANS U BIH: 324 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULO 39 OSOBA
 • SREBRENICA: OBILJEŽENA 18. GODIŠNJICA OTVARANJA MEMORIJALNOG CENTRA POTOČARI
 • TURISTIČKA SEZONA U USK USPJEŠNIJA OD PREDHODNE
 • KORONAVIRUS: PO JEDNO ODJELJENJE IZ TRI BIHAĆKE ŠKOLE U IZOLACIJI
 • USK KORONA BILANS: 32 NOVOZARAŽENE OSOBE I 2 SMRTNA ISHODA
 • USK DANAS AKTUELNO: IZDVOJILI SMO...
 • PROTESTI UPOSLENIKA DRŽAVNIH INSTITUCIJA BIH: NEMOGUĆE JE ŽIVJETI OD 475 KM
 • 'TED LASSO', 'THE CROWN' I 'QUEEN'S GAMBIT' OSVOJILI GLAVNE EMMY NAGRADE
 • MIGRANTI U NJEMAČKOJ TRAŽE PRAVO GLASA NA OPŠTIM IZBORIMA

POLJOPRIVREDNI ZAVOD USK I PRVO APITERAPIJSKO DRUŠTVO OZVANIČILI AKTIVNU SARADNJU

- Predstavnici Udruženja građana „Prvo apiterapijsko društvo“ potpisali su Sporazum o saradnji sa Poljoprivrednim zavodom Unsko-sanskog kantona. Dogovorena je konkretna saradnja oko izrade analize kvalitete meda koja bi se izvodila standardnim akreditiranim metodama...

POLJOPRIVREDNI ZAVOD USK I PRVO APITERAPIJSKO DRUŠTVO OZVANIČILI AKTIVNU SARADNJU


BIHAĆ, 12. jula -  Program rada Udruženja „Prvog apiterapijskog društva“ baziran je na promociji kvaliteta meda, njegove ljekovitosti i primjene pčelinjih proizvoda kroz apiterapiju, te razvoj apiturizma.

Potpisivanje ovakvog jednog sporazuma bilo je očekivano, jer Poljoprivredni zavod USK posjeduje sve potrebne akreditacije za utvrđivanje kvalitete meda po evropskim standardima.

Prema riječima Melise Oraščanin, inače predsjednice Udruženja, ovim sporazumom nastojat će motivirati pčelare da kontinuirano prate kvalitet meda i proizvoda koji se baziraju na medu, polenu propolisa i općenito produktima pčela. Mehira Perviz, direktorica Poljoprivrednog zavoda USK podsjeća da je ovaj zavod akreditiran i osposobljen da ispuni standarde rada i metode analize meda, te kako to rade usklađeno sa zahtjevima i potrebama tržišta.

Stručnjaci smatraju da je med sa ovih područja jedan od kvalitetnijih u regiji, a s potrebnim certifikatima, pčelari će imati priliku da svoje proizvode plasiraju na strana tržišta. Apiturizam uz apiterapiju još je jedna primamljiva ponuda, atraktivna za domaće i strane turiste.

Jedan od prvih pčelara koji se okušao i u tom segmentu je Armin Nuhanović apiterapeut i jedan od osnivača ovog udruženja. Kako nam je kazao, radi se o još jednom značajnom iskoraku u podršci, motivaciji i promociji ovdašnjih proizvoda koji za bazu strateškog razvoja imaju med i pčelarstvo.

Dalji koraci predstavnika ovog udruženja je motivacija pčelara i promocija pčelinjih proizvoda, te njihov plasman na druga tržišta uz odgovarajuće standarde kvaliteta. Osim toga, radit će se i na edukaciji pčelara kako bi na najlakši način ostvarili napredak u uzgoju pčela i proizvodnji pčelinjih proizvoda.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING