INFO

  • BROJ ZAPOSLENIH U FEDERACIJI BIH ZA SEDAM DANA VEĆI ZA 190
  • SLUŽBA ZA POSLOVE SA STRANCIMA 11 STRANIH DRŽAVLJANA VRATILA U SRBIJU, ALBANIJU I TURSKU
  • KAKO NADOKNADITI MANJAK VITAMINA D KOJI POMAŽE U BORBI PROTIV INFEKCIJA?
  • POSLJEDNJI PODACI ZA BIH: 1.449 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE, UMRLO 30 OSOBA
  • ZEMLJOTRES JAČINE 6,6 STEPENI POGODIO EGEJSKO MORE, OSJETIO SE I U ISTANBULU
  • UNICEF DONIRA 500.000 MASKI ŠKOLAMA I ZAJEDNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI
  • USK - AKTUELNO: OBEZBIJEĐENA SREDSTVA ZA OPREMANJE CENTRA ZA PREKVALIFIKACIJU RADNE SNAGE
  • ISPOVJEST BANJOLUČANKE IZ PARIZA: BOJIMO SE GLADI, PRODAVNICE SE PRAZNE BRZINOM MUNJE
  • KORONAVIRUS NE POSUSTAJE: U USK 55 NOVOZARAŽENIH OSOBA, ČETIRI SMRTNA SLUČAJA

PODSJEĆAMO: NASTAVLJA SE OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE FEBRUARSKE OFANZIVE ‘94

- I ove godine će se održati tradicionalna manifestacija kojom se borci Petog korpusa Armije R BiH prisjećaju zaustavljanja jedne od najvećih neprijateljskih ofanziva na tadašnji Bihaćki okrug, tzv. “Februarske ofanzive ’94”...

PODSJEĆAMO:  NASTAVLJA SE OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE FEBRUARSKE OFANZIVE ‘94

BIHAĆ, 8. februara - Danas se nastavlja obilježavanje 26-godišnjica od slamanja takozvane „Februarske ofanzive“ koja je otpočela 6. februara 1994. godine.

Februarska ofanziva najveća je agresorska ofanziva na području tadašnjeg Okruga Bihać, a koja je za cilj imala protjerivanje snaga 5. korpusa Armije Republike BIH sa Grabeškog i Grmuško – srbljanskog platoa, zauzimanje hidroelektrane “Kostela”, kao i presijecanje komunikacije Bihać-Cazin. Ofanziva srpskih snaga tog 6. februara, započela je u zoni odgovornosti 501. i 503. brdske brigade, te 504. lake brigade 5. korpusa Armije Republike BIH.

Podršku agresoru davala je i Narodna odbrana tzv. Autonomne pokrajine “Zapadna Bosna” na čijem čelu se nalazio osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić. Teške borbe vođene su svakodnevno koje su rezultirale velikim gubicima kako ljudskih života, tako i materijalno-tehničkih sredstava na obje strane. Jedinice 5. korpusa pružile su tada herojski otpor i spriječile ostvarenje ciljeva neprijatelja.

I ove godine će se održati tradicionalna manifestacija kojom se borci Petog korpusa Armije R BiH prisjećaju zaustavljanja jedne od najvećih neprijateljskih ofanziva na tadašnji Bihaćki okrug, tzv. “Februarske ofanzive ’94”. Oslobađajući Hasin vrh od neprijatelja, svoje živote dala su 102 pripadnika 5. korpusa Armije Republike BiH, poslavši jasnu poruku da je Hasin vrh neosvojiv.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING