INFO

 • BIH IZGUBILA POLA MILIONA TURISTA: DOMAĆI I TURISTI IZ ZEMALJA REGIJE NE MOGU POPRAVITI TREND KORONA GUBITAKA
 • CAZIN: INSTITUCIONALIZIRANO PRUŽANJE USLUGA I INFORMACIJA ZA DIJASPORU
 • DJECA SU TEMELJ SPORTA: OFK BIHAĆ DOBIO VRIJEDNU DONACIJU U SPORTSKOJ OPREMI
 • OSLOBOĐENJE: ZUFER DERVIŠEVIĆ PREMINUO OD POSLJEDICA ZARAZE KORONAVIRUSOM
 • GRANIČNI POLICAJCI SPRIJEČILI 183 ILEGALNA PRELASKA GRANICE: TRI OSOBE HTJELE U BIH, OSTALI U HRVATSKU
 • AFERA RESPIRATORI: U TUŽILAŠTVU BIH SASLUŠAN ŠEF CARINSKE ISPOSTAVE AERODROMA SARAJEVO
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO UZ UMJERENU OBLAČNOST
 • BIH: U FEDERACIJI BIH POTVRĐENO 326 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM, KOD 72 OSOBE U RS-U POTVRĐENO PRISUSTVO KORONAVIRUSA
 • ZBOG NAJAVLJENIH PROTESTA: SPECIJALCI IZ BIHAĆA STIGLI U VELIKU KLADUŠU
 • BIHAĆ: AVANTURA FILM FESTIVAL POTVRDIO OČEKIVANJA
 • USK: TRODNEVNA RADIONICA O DIJABETESU OKUPILA DJECU I MLADE
 • VEČERAS SAZNAJEMO POSLJEDNJE ČETVRTFINALISTE LIGE PRVAKA

PODRŠKA BORBI ZA ISTINU O GENOCIDU U SREBRENICI

- Po povratku iz Ljubljane u kojoj je Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije povodom desete godišnjice donošenja rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici organizirao Okrugli sto i konferenciju za medije, predsjednica i potpredsjednica Udruženja Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa, Munira Subašić i Kada Hotić s Muratom Tahirovićem, predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida, posjetili su premijera USK-a Mustafu Ružnića i ministra za pitanja boraca i RVI-a Ermina Zulića. Iz ovih udruženja očekuju financijsku podršku Vlade USK-a pred odlazak u New York na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda koja bi kao i Europski parlament trebala donijeti Rezoluciju o Srebrenici

PODRŠKA BORBI ZA ISTINU O GENOCIDU U SREBRENICI


BIHAĆ, 12. januara - Predsjednica i potpredsjednica Udruženja Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa, Munira Subašić i Kada Hotić, te predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Murat Tahirović, tokom susreta s premijerom USK-a Mustafom Ružnićem i ministrom za pitanja boraca Erminom Zulićem, iznijeli su plan i program rada udruženja za ovu godinu.

Jedna od programskih aktivnosti svakako je i odlazak u New York na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda na kojem će se govoriti o genocidu u Srebrenici a koja bi, kao i Evropski parlament, trebala donijeti Rezoliciju o Srebrenici. Subašić se nada da će za odlazak na Generalnu skupštinu UN-a u New York dobiti financijsku podršku Vlade USK-a.

Potpredsjednica Udruženja, Kada Hotić je naglasila kako je na predstojećem zasjedanju Generalne skupštine UN-a veoma važno iznijeti istinu o progonu, stradanjima i genocidu nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice.

A za istinu o srebreničkom genocidu zajedno s majkama Srebrenice i Žepe bore se i u Udruženju žrtava i svjedoka genocida na čelu s Muratom Tahirovićem. U ime premijera i Vlade USK-a ministar za pitanja boraca i RVI-a Ermin Zulić je obećao pomoć ovim udruženjima. Generalna skupština Ujedinjenih naroda u New Yorku, koja bi trebala usvojiti Rezoluciju o Srebrenici, trebala bi biti održana krajem marta a tačan datum još nije preciziran. 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING