INFO

  • KORONA BILANS U USK: 138 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • IZ KONTEJNERA U POTRESOM UNIŠTENI DIO ZGRADE – IZMJEŠTENA COVID AMBULANTA BIHAĆKOG DOMA ZDRAVLJA
  • RAZGOVOR S JASMINOM HUSETIĆEM, DIREKTOROM ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • ZDRAVSTVENI RADNICI IZ USK I DALJE BEZ DECEMBARSKE PLATE
  • POREZNA UPRAVA FBIH: REKORDNA NAPLATA PRIHODA U PROTEKLOJ GODINI
  • VREMENSKA: DANAS KIŠA U NIZINAMA, NA PLANINAMA SNIJEG
  • DMINISTRATORICA USAID-A SAMANTHA POWER U POSJETI BIH

CAZIN: POKRENUTA PETICIJA PROTIV IZGRADNJE ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA U SREDIŠTU GRADA

- Aktivisti koji su pokrenuli peticiju smatraju da lokacija u centru grada, određena za izgradnju Islamskog kulturnog centra, nije odgovarajuća, jer se nalazi pored pravoslavnog i katoličkog groblja.

CAZIN: POKRENUTA PETICIJA PROTIV IZGRADNJE ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA U SREDIŠTU GRADA


CAZIN, 4. januara - Budžetom Grada Cazina osigurano je oko milion KM za kupovinu zemljišta na kojem će se izgraditi Islamski kulturni centar.

Kako je već izvještavala naša medijska kuća riječ je o projektu vrijednom 8 miliona eura kojim bi se na nešto više od 12.000 metara kvadratnih izgradili džamija, gusulhana, poslovni prostori, sjedište Medžlisa, prostorije za edukacije, kongresna dvorana i vrtić.

Ovaj multifunkcionalni objekat bi se nalazio u blizini Doma zdravlja i pored pravoslavnog i katoličkog groblja. To je izazvalo nezadovoljstvo dijela građana Cazina koji su pokrenuli peticiju protiv izgradnje centra. Do sada je peticiju potpisalo 60 cazinskih intelektualaca i  građana koji ističu da nisu protiv  izgradnje  Islamskog centra u Cazinu već odabrane lokacije. Smatraju da se centar ne treba graditi pored pravoslavnog i katoličkog groblja.

U Medžlisu IZ Cazin nisu željeli komentirati stavove potpisnika peticije,  koja je inače proslijeđena svim relevatnim vjerskim institucijama i ustanovama te organima vlasti. S peticijom će navode potpisnici upoznati i nadležno tužilaštvo.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING