INFO

  • USK KORONA BILANS: TESTIRANO 59 UZORAKA, NOVOZARAŽENA JEDNA OSOBA
  • BIH: STIGLO 10.530 DOZA VAKCINA BIONTECH/PFIZER
  • PO ODLUCI EU: BIH OPET NIJE NA EVROPSKOJ LISTI DRŽAVA KOJE SU SIGURNE ZA PUTOVANJE
  • IZRAEL IZVEO ZRAČNI NAPAD NA GAZU, PRVI OD PREKIDA VATRE 21. MAJA
  • PRIJAVE DO KRAJA JUNA: BBI BANKA OBEZBIJEDILA MILION MARAKA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA U BIH
  • VIJEĆE MINISTARA BIH: UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O CARINSKIM PREKRŠAJIMA
  • KRIJUMČARENJE MIGRANATA U BIH: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE AFGANISTANACA
  • POTPISIVANJEM UGOVORA O STIPENDIRANJU I FINANSIJSKA PODRŠKA OD STRANE BTF I MINISTARSTVA OBRAZOVANJA USK
  • GDJE GRAĐANI BIH MOGU PUTOVATI I KAKO?
  • DAN BRANILACA GRADA BIHAĆA

PARAFIRAN SPORAZUM IZMEĐU CRNE GORE I BIH O IZGRADNJI MEĐUDRŽAVNOG MOSTA PREKO RIJEKE TARE

- Predstavnici Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) parafirali su sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare, na putnom pravcu Hum – Šćepan polje, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva kapitalnih investicija.

PARAFIRAN SPORAZUM IZMEĐU CRNE GORE I BIH O IZGRADNJI MEĐUDRŽAVNOG MOSTA PREKO RIJEKE TARE

BIH/ CRNA GORA, 10. juna  - Iz Ministarstva su kazali da je danas u Podgorici boravila delegacija Ministarstva komunikacija i transporta BiH u cilju razmatranja mogućnosti zajedničkog nastupa u vezi s izgradnjom mosta preko rijeke Tare na putnom pravcu Hum – Šćepan polje.

“Tokom sastanka je razmatran, usaglašen i parafiran tekst sporazuma između Vijeća ministara BiH i crnogorske Vlade o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum i magistralnog puta M3 na lokaciji Šćepan polje i priključnih graničnih dionica, kao osnova buduće saradnje”, rekli su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da je prvi korak u vezi sa zajedničkim nastupom na realizaciji ovog projekta bio još 2010. godine, kada je potpisan Memorandum o razumijevanju između tada nadležnih ministarstava BiH, Crne Gore i Albanije za rekonstrukciju i modernizaciju puta Sarajevo – Podgorica – Tirana, koji je bio definisan kao SEETO putni pravac 2b.

Izgradnja mosta preko rijeke Tare u graničnoj zoni između dvije države, kako su ocijenili, je od posebnog međudržavnog značaja.

“Saradnja u vezi sa realizacijom tog projekta treba da doprinese unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje”, dodali su iz Ministarstva.

Tokom sastanka je konstatovano da zajednički nastup u vezi sa realizacijom ovog projekta, koji ima prepoznati regionalni značaj, jeste i prilika za produbljivanje saradnje na svakodnevnom, operativnom nivou i razmjenu planova, znanja i iskustava između dvije strane.

“Tokom sastanka je bilo govora i o mogućnostima unapređenja saradnje u drugim oblastima saobraćaja, čime bi se dodatno podstaklo jačanje regionalne saradnje i stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu”, zaključuje se u saopštenju.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING