INFO

  • USK BEZ NOVOZARAŽENIH, POVEĆAN BROJ IZLIJEČENIH
  • USK – TURKOVIĆ U POSJETI BIHAĆU
  • U BIH 225 NOVOZARAŽENIH I 14 PREMINULIH
  • OPERATIVNA GRUPA ZA KOORDINIRANJE AKTIVNOSTI I NADZORA NAD MIGRANTSKOM KRIZOM NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA ODRŽALA SASTANAK
  • U BIHAĆU SEDAM POŽARA U POSLJEDNJA 24 SATA

PANIKA I PROTEST OSOBA SMJEŠTENIH U CAZINSKOJ KARANTENI

- Iako je promijenjena odluka Federalnog kriznog štaba da boravak u karanteni bude 14, a ne 28 dana protest je izazavalo nepostojanje zvaničnih informacija o daljem postupanju.

PANIKA I PROTEST OSOBA SMJEŠTENIH U CAZINSKOJ KARANTENI


CAZIN, 23. aprila - U karanteni u cazinskoj Medresu u kojoj je  bilo smješteno 138 ljudi, sinoć je eskaliralo nezadovoljstvo ljudi koji su već 14 dana, nakon dolaska u BiH, boravili u ovom objektu.

Iako je promijenjena odluka Federalnog štaba o obaveznoj  karanteni od 28 dana koji je smanjen za pola, protest je izazavalo nepostojanje zvaničnih informacija o daljem postupanju, a dodatnu uznemirenost izazvala je informacija da su tri lica koja su boravila u karantenu  pozitivna.

Od sinoć, a i tokom jutra situaciju u objektu karantena pod kontrolom su držali pripadnici MUP USK-a, a situaciju je dodatno smirila i posjeta premijera Mustafe Ružnića, koji je, kako kaže, s njima bilo cijelo vrijeme te im pojasnio dalje korake.

U jutaranjim satima troje pozitivnih je u sanitetskom vozilu i u pratnji policijskih službenika prebačeno u izolatorij u Medicinsko-rehabilitacionom centru „Gata“.

Nakon hitnog sastanka ministrice zdravstva, direktorice Zavoda za javno zdravstvo i premijera koji je kontaktirao i Federalni krizni štab, dobre vijesti za 65 osoba stigle su već tokom prijepodneva u cazinski karanten. Nakon 14 dana boravka stekli su pravo na odlazak iz karantena, uz obavezu da narednih 14 dana budu u kućnoj samoizolaciji.  VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING