INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

OVE GODINE RANIJE: OD 1. NOVEMBRA OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA U BIH

- Posjedovanje zimske opreme, bez obzira na vremenske uslove, obavezno je za sva motorna vozila izuzev svih motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorije), navode u BIHAMK-u.

OVE GODINE RANIJE: OD 1. NOVEMBRA OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA U BIH

BIHAĆ, 13. oktobra - Prema novom Pravilniku o saobraćaju u zimskim uslovima Ministarstva prometa i komunikacija BiH, posjedovanje zimske opreme umjesto 15. obavezno je od 1. novembra ove, pa sve do 1. aprila sljedeće godine.

S ciljem sigurne vožnje u zimskim uslovima, Ministarstvo unutrašnjih poslova USK-a podsjeća vozače motornih vozila na nove zakonske obaveze, a predviđene novčane kazne za nepridržavanje obaveznog korištenja zimske opreme su od 40 pa do nekoliko stotina KM.

Zakon o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH za vozače koji u saobraćaju u zimskim uvjetima ne posjeduju zimsku opremu propisuje novčane kazne u iznosu od 40 km za vozače dok su za vozila u vlasništvu pravnih lica kazne daleko, daleko strožije i veće od onih koje su propisane za vozače“, rekao je, između ostalog, za RTV USK-a Besim Hodžić, šef Odsjeka za video nadzor i radare u Upravi policije Bihać.

    VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING