INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

OSLOBOĐENJE: CIKOTIĆ DANAS U KAMPU LIPA

- U Krajinu odlazi sa ministrom odbrane Sifetom Podžićem, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, direktorom Službe za poslove sa strancma Slobodanom Ujićem, a sastat će se sa premijerom USK Mustafom Ružnićem, gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, te predstavnicima Delegacije EU i IOM-a...

OSLOBOĐENJE: CIKOTIĆ DANAS U KAMPU LIPA

SARAJEVO, 3. januara - Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić danas će boraviti u Bihaću gdje će posjetiti kamp Lipa.

U Krajinu odlazi sa ministrom odbrane Sifetom Podžićem, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, direktorom Službe za poslove sa strancma Slobodanom Ujićem, a sastat će se sa premijerom USK Mustafom Ružnićem, gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, te predstavnicima Delegacije EU i IOM-a.

Dolazak delegacije i obilazak šatorskog naselja koje su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH za smještaj migranata koji se nalaze na ovoj lokaciji planirano je oko 12.00 sati.

Migranti su proveli još jednu noć na otvorenom. Grijali su se, kako prenosi N1, uz logorsku vatru na kiši, bez vode i osnovnih sanitarnih uvjeta. Dva dana su odbijali hranu tražeći da ih premjeste u smještaj koji ima osnovne uvjete za život.

Vijeće ministara BiH donijelo je odluku da se migranti premjete u Biru, ali gradske vlasti Bihaća zajedno s građanima to ne dozvoljavaju.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING