INFO

  • USK BEZ NOVOZARAŽENIH, POVEĆAN BROJ IZLIJEČENIH
  • USK – TURKOVIĆ U POSJETI BIHAĆU
  • U BIH 225 NOVOZARAŽENIH I 14 PREMINULIH
  • OPERATIVNA GRUPA ZA KOORDINIRANJE AKTIVNOSTI I NADZORA NAD MIGRANTSKOM KRIZOM NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA ODRŽALA SASTANAK
  • U BIHAĆU SEDAM POŽARA U POSLJEDNJA 24 SATA

OPERATIVNI CENTAR CZ CAZIN PRATI I POMAŽE GRAĐANIMA U IZOLACIJI I STARIJIM OSOBAMA

- U funkciji su tri telefonska broja koja tokom dana građani Cazina pozivaju kako bi pomogli u suzbijanju pandemije koronavirusom, kaže za RTV USK Senad Ždralić iz Operativnog centra.

OPERATIVNI CENTAR CZ CAZIN PRATI I POMAŽE GRAĐANIMA U IZOLACIJI I STARIJIM OSOBAMA


CAZIN, 24. marta - Operativni centar Civilne zaštite Cazin ovih dana ima pune ruke posla. Dvadeset i četiri sata dnevno prate i pomažu građane u samoizolaciji, kojih je, prema podacima sa kojima oni raspolažu, blizu 850. Preko povjerenika Civilne zaštite na terenu pomažu i osobe  starije od 65 godina na način da im dostavljaju hranu i lijekove. Centar djeluje u saradnji sa službama Doma zdravlja i Policijskom upravom Cazin.

U funkciji su tri telefonska broja koja tokom dana  građani Cazina pozivaju kako bi pomogli u suzbijanju pandemije koronavirusom, kaže za RTV USK Senad Ždralić iz Operativnog centra.

Određen broj poziva odosi se i na nepoštivanje samoizolacije, što savjesni građani uredno prijavljuju u centar.

U samoizolaciji je, prema podacima cazinskog Operativnog centra, blizu 850 lica. Međutim postoje i spiskovi lica sa nepotpunim podacima koje dežurni u centru redovno ažuriraju.

Za ona lica koja ne poštuju mjere koje propisuje Krizni štab, policija izdaje prekršajne naloge. Iz Centra pozivaju građane da slobodno pozovu brojeve Civilne zaštite i prijave sve one koji krše mjeru samoizolacije ili bilo koje druge propisane mjere.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING