INFO

 • IPF U BIHAĆU: ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE 'TRINAEST MLADOMUSLIMANSKIH ŠEHIDA' AUTORA PROF. DR. ISMETA KASUMAGIĆA
 • GRMUŠA: U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI JEDNO LICE POGINULO, DVA LICA SA LAKŠIM TJELESNIM POVREDAMA
 • SPORTSKA SUBOTA – IZDVOJENO: PRVA POBJEDA NA KVALIFIKACIONOM PUTU U KOŠARCI
 • DIASPORA INVEST: DA LI JE BH DIJASPORA ZAINTERESIRANA ZA INVESTIRANJE U SVOJU DOMOVINU???
 • CAZIN: PREDSTAVLJEN PRIRUČNIK CENTRA ZA RAZVOJ INKLUZIVNIH PRAKSI
 • BOSANSKA KRUPA: PREDSTAVLJENI USPJEŠNO REALIZIRANI PROJEKTI OMLADINSKE BANKE I PARTNERA
 • USK KORONA BILANS: U PROTEKLA 24 SATA 28 NOVOZARAŽENIH OSOBA, JEDAN SMRTNI ISHOD
 • USK: ONKOLOŠKI PACIJENTI SUOČENI SA PROBLEMIMA TRAŽE NOVE OPCIJE ZA LIJEČENJE
 • USK NA KRAJU DRŽAVE: OBIM POLICIJSKIH OBAVEZA PORASTAO, ALI NE I FINANSIJSKI PRILIV PO OSNOVU POVEĆANOG ANGAŽMANA
 • U BIH 819 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA, PREMINULO 19 OSOBA
 • REAKCIJA OO SDA VELIKA KLADUŠA NA IZJAVU RAZIMA HALKIĆA, PREDSJEDNIKA SDP BIH USK-A
 • BIHAĆ: ODRŽANA PROMOCIJA NAUČNO-ISTRAŽIVAČKOG DJELA 'DISKURS O BOSANSTVU', AUTORA SENADINA LAVIĆA

ODUŠEVLJENJE ČAROLIJAMA UNE I MARTIN BRODA: TURISTIČKI BUM U DRUGOM 'POLUVREMENU' SEZONE

- U drugom dijelu aktuelne turističke sezone u Unsko-sanskom kantonu turistički bum. Radni dan u Martin Brodu, dočekan sa velikim brojem turista iz zaista svih dijelova Evrope, ali i svjetskih zemalja. Putna infrastruktura još uvijek nije riješena, a turistička ponuda je siromašna. Međutim, turisti očarani nedirnutom prirodom, dolaze i vraćaju se ponovo. Želja mještana je da se uskoro probudi i država, konačno riješe određeni problemi, kako bi malo mjesto u srcu Nacionalnog parka Una opravdalo očekivanja i pružilo građanima mogućnost da dobro žive od ljepote koju im je priroda pružila...

ODUŠEVLJENJE ČAROLIJAMA UNE I MARTIN BRODA: TURISTIČKI BUM U DRUGOM 'POLUVREMENU' SEZONE


BIHAĆ, 11. avgusta - Postoji legenda koja kaže da Martin Brod ime nosi po djevojci Marti i njenoj nesretnoj, zabranjenoj ljubavi. Upravo ovakvo malo mjesto u srcu Nacionalnog parka „Una“ i potvrđuje ovu priču kao dio netaknute prirode koja očara svakog posjetioca.

Naši sagovornici su imali samo riječi i utiske koje ne mogu usporediti sa drugim vlastitim iskustvima, bez obzira dolazili iz BiH, zemalja regije ili onih koje su dio evropske porodice država. Kada su u pitanju lična iskustva, prošlogodišnja jednodnevna posjeta BiH, bila je dovoljan razlog porodici iz Njemačke, da se ove godine u našu zemlju vrate na odmor. Nekoliko su dana tu i planiraju ostati dovoljno da vide i istraže sve za šta su čuli i šta ih je očaralo.

Ono na šta istinski i prijateljski ukazuju jeste u pogledu elementarnih uslova koji se mogu i trebaju unaprijediti u cilju još bolje posjećenosti. Dodatni prostor za poboljšanja su prilično siromašna ponuda, nedovoljno iskorištena prirodna bogatstva, te nedostatak smještajnih kapaciteta. Unatoč svemu, drugi dio ljetne sezone u Nacionalnom parku 'Una', opisuju kao turistički bum. Prethodnih godina najveći broj posjetilaca bio je iz Arapskih zemalja.

Ove godine drugačija slika - turisti iz Njemačke, Češke, Slovačke i mnogih drugih dijelova svijeta oduševljeni netaknutom prirodom, još uvijek pristupačnim cijenama, ali i iznenađeni, jer kažu, za dosta toga nisu čuli, a vrijedi u toj mjeri da se planiraju ponovo vratiti u mali sjeverozapadni dio BiH.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING