INFO

  • NEVIĐENA MASOVNA TUČA U JEDNOM BH. GRADU: POLICIJA PRIVELA PET OSOBA
  • PROIZVOĐAČI VAKCINE PROTIV KORONE: NE ODGOVARAMO ZA NUSPOJAVE
  • LIGA ŠAMPIONA: CHELSEA PROTIV BAYERNA BEZ AZPILICUETE I PULIŠIĆA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA AUSTRIJE: ILEGALNE MIGRANTE U BIH VRATITI U ZEMLJE PORIJEKLA
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

ODRŽANA ZAJEDNIČKA VJEŽBA GSS-A I ORUŽANIH SNAGA BIH

- GSS Bihać zajedno sa kolegama iz Srebrenika, Brčkog, Banja Luke i Kotor-Varoši sa vazduhoplovnom jedinicom OS BIH jučer je imala edukaciju u kojoj su uz upoznavanje sa letjelicama i njihovim karakteristikama uvježbavali ukrcaj i iskrcavanje na teško pristupačnim terenima

ODRŽANA ZAJEDNIČKA VJEŽBA GSS-A I ORUŽANIH SNAGA BIH

BIHAĆ, 27. aprila - Gorska služba spašavanja Federacije BIH jučer je provela zajedničku akciju sa Oružanim snagama BIH na aerodrom Mahovljan kod Banje Luke. Cilj akcije je edukacija i vježba ukrcavanja i iskrcavanja iz letjelice na teško pristupačnim terenima. Uz pripadneike GSS Federacije vježbi su prisustvole i GSS iz manjeg BH entiteta.

U svome redovnom planu i programu GSS Federacije BIH zajedno sa OS naše zemlje prvodi niz pokaznih i edukacijiskih vježbi. Trening vježbe služe za dodatno obučavanje i provjeru spremnosti svih pripadnika, ne samo GSS-a nego i Oružanih snaga, kako bi u svakom momentu bili spremni na sve izazove u pružanju pomoći unesrećenima. 

Ovoga mjeseca GSS Federacije BiH na dvije lokacije provela je dvije vježbe u Rajlovcu i Mahovljanima kod Banje Luke. GSS Bihać zajedno sa kolegama iz Srebrenika, Brčkog, Banja Luke i Kotor-Varoši  sa vazduhoplovnom jedinicom OS BIH jučer je imala edukaciju u kojoj su uz upoznavanje sa letjelicama i njihovim karakteristikama uvježbavali ukrcaj i iskrcavanje na teško pristupačnim terenima.

Prema svim pokazateljima, GSS naše zemlje nimalo ne zaostaju, ne samo za zemljama regiona, nego i znatno šire, kada je u pitanju fizička pripremljenost, volja i hrabrost.

Ono u čemu zaostajemo je materijalna i tehnička neopremljenost, ali se u GSS ne žale, nego su spremni i sa ovim čime raspolažu u svakom trenutku u svako doba dana pomoći unesrećenima bilo gdje u našoj zemlji, kažu u bihaćkoj GSS.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING