INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

ODRŽANA SJEDNICA VLADE USK: U PRIORITETIMA ZDRAVSTVO, STUDENTI, INFRASTRUKTURA...

- Za 580 redovnih studenta, koji su ispunili uslove Ministarstva za pitanja boraca uskoro kreće isplata stipendija za akademsku 2020-2021 godinu. Osigurnih pola miliona maraka raspodijeliće se u visini od 860 maraka po svakom studentu. Odluka je ovo koja je danas usvojena na redovnoj sjednici Vlade USK. Uz stipendije ministri su jednoglasno dali i saglasnost na prijedlog kolektivnog ugovora između poslodavca i radnika ŠPD 'Unsko-sanske šume', te za 220.000 maraka potrebnih za sanaciju 'Bloka D' u Domu zdravlja Bihać...

ODRŽANA SJEDNICA VLADE USK: U PRIORITETIMA ZDRAVSTVO, STUDENTI, INFRASTRUKTURA...


BIHAĆ, 23. septembra - Vlada USK ne samo ovom odlukom, već i svim ranijim, osigurala je finansijsku ali i svaku drugu vrstu podrške za Dom zdravlja Bihać koji je teško oštećen prošlogodišnjim potresom. I današnjom odlukom, baš kao i svim prethodnim, želi se pomoći da se stvore bolji uvjeti za rad zdravstvenih radnika ali i pacijenata koji dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu, istaknuto je na današnjoj sjednici Vlade USK.

Uz zdravstvo prioritet ove Vlade su i mladi. Upravo za njih će uskoro biti retroaktivno isplaćna sredstva za stipendije u prošloj akademskoj godini. U Ministarstvu za pitanja boraca ističu kako žele da ukoliko bude moguće ovaj iznos bude povećan u narednoj godini. Osim spomenutog, sredstva bi trebala biti povećana, i to ona s viših nivoa vlasti namijenjena za razvoj infrastrukture u USK.

Upravo se o tome razgovaralo prilikom posjete delegacije Vlade USK, koja je nedavno boravila u Mostaru, gdje su održani radni sastanci, pored ostalog i s federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem. Uz najavu skorašnje posjete USK, njegov stav je da se dio sredstava iz federalnog budžeta mora usmjeriti i u naš kanton, pojasnio je premijer Mustafa Ružnić.

O sjednici i aktuelnim temama o kojima se razgovaralo tokom zasjedanja kantonalne izvršne vlasti, više informacija u TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING