INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

ODRŽAN PRVI SASTANAK PREDSTAVNIKA SAD-A I TALIBANA NAKON 15. AUGUSTA

- Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Kabula i Washingtona, implementaciji sporazuma iz Dohe, humanitarnoj pomoći...

ODRŽAN PRVI SASTANAK PREDSTAVNIKA SAD-A I TALIBANA NAKON 15. AUGUSTA

ANKARA, 10. oktobra - Predstavnici afganistanskih vlasti i američke administracije sastali su se u subotu u Dohi, glavnom gradu Katara, što je bio njihov prvi susret nakon što su se američke trupe povukle iz Afganistana u augustu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Kabula i Washingtona, implementaciji sporazuma iz Dohe, humanitarnoj pomoći te afganistanskoj imovini koju je zamrznuo SAD, rekao je Amir Khan Muttaqi, ministar vanjskih poslova u privremenom talibanskom kabinetu.

"Jasno smo im rekli da pokušaj destabiliziranja vlasti u Afganistanu nije dobar ni za koga", rekao je Muttaqi za državnu afganistansku novinsku agenciju Bakhtar nakon razgovora.

Viši američki zvaničnik kazao je kako sastanak s delegacijom talibana nije povukao pitanje priznavanja talibanske vlade. Katarske vlasti još uvijek nisu komentarisale rezultate sastanka između talibana i američke delegacije.

V.d. ministra informisanja i kulture te glasnogovornik talibana Zabihullah Mujahid kazao je kako se afganistanska delegacija sastala s ministrom vanjskih poslova Katara Sheikhom Mohammedom bin Abdulrahmanom Al-Thanijem s kojim je razgovarano o bilateralnim odnosima i ekonomskim projektima u Afganistanu.

Talibani su kontrolu u Kabulu uspostavili 15. augusta.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING