INFO

  • USK BEZ NOVOZARAŽENIH, POVEĆAN BROJ IZLIJEČENIH
  • USK – TURKOVIĆ U POSJETI BIHAĆU
  • U BIH 225 NOVOZARAŽENIH I 14 PREMINULIH
  • OPERATIVNA GRUPA ZA KOORDINIRANJE AKTIVNOSTI I NADZORA NAD MIGRANTSKOM KRIZOM NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA ODRŽALA SASTANAK
  • U BIHAĆU SEDAM POŽARA U POSLJEDNJA 24 SATA

ODRŽAN MEĐUNARODNI SEMINAR O INTEGRALNOJ ZAŠTITI ŠUMA

- Eksperti prezentovali naučne i stručne referate o zaštiti šuma, a izvještaj o zdravstvenom stanju šuma sa osvrtom na sanitarne sječe, prezentovali predstavnici kantonalnih šumsko-privrednih društava.

ODRŽAN MEĐUNARODNI SEMINAR O INTEGRALNOJ ZAŠTITI ŠUMA


BIHAĆ, 4.decembra - Udruženje inženjera i tehničara šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa ŠPD “Unsko-sanske šume” Bosanska Krupa i Šumarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, organizirali su “V. Međunarodni seminar – Integralna zaštita šuma”, na kome su učešće uzeli stručnjaci iz Hrvatske, Crne Gore, Republike Turske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Prezentatori na seminaru bili su eksperti sa naučnim i stručnim referatima iz oblasti zaštite šuma dok su izvještaj o zdravstvenom stanju šuma sa osvrtom na  sanitarne sječe, prezentovali predstavnici  kantonalnih šumsko-privrednih društava. Šume su dodatno ugrožene krađama i neodgovornim gospodarenjem. S obzirom da ne postoji Zakon o šumama F BiH koji bi uredio oblast, jedino  što se u ovom momentu može uraditi jeste preventivno djelovati na terenu u situacijama poremećaja biološke ravnoteže unutar sistema. Ovim pitanjem bave se u Federalnom udruženju šumarskih inžinjera i  tehničara.

Prilog o međunarodnom seminaru novinarke Almase Đulkić u večerašnjem Dnevniku TV USK. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING