INFO

  • BUŽIM: ZLATNI LJILJAN SAFET ISAKOVIĆ - OSLOBOĐEN PO OPTUŽNICI ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN
  • HRVATSKA DANAS ODLUČUJE O NOVOJ KORONA-RAMPI ZA BIH, IZVJESNO NOVO ZATVARANJE
  • U FBIH 110 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONOM, 215 UKUPNO U BIH
  • DANAS POČINJE OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE ZLOČINA U BILJANIMA
  • USK: 7 NOVIH NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM
  • KRENUO MOTO MARATON BIHAĆ – SREBRENICA
  • PREDSTAVNICI VLADE USK DANAS U POSJETI SANSKOM MOSTU

ODRŽAN KOLEGIJ SKUPŠTINE: SJEDNICA SKUPŠTINE USK 23. OKTOBRA

- Sjednica Skupštine USK, osma po redu, bit će održana u srijedu 23. oktobra. Dnevni red sadržan je u dvadeset i jednoj tački. Među njima su izmjene Zakona o izvršavanju budžeta, Zakon o porijeklu imovine izabranih zvaničnika, izmjene Zakona o turizmu u formi prijedloga, te stavljanje van snage zakona o građenju na prostoru USK...

ODRŽAN KOLEGIJ SKUPŠTINE: SJEDNICA SKUPŠTINE USK 23. OKTOBRA


BIHAĆ, 9. oktobra -  Poslanici će raspravljati i o Nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu  te izmjenama u Zakonu o državnoj službi, izvještajima i planovima i programima rada kantonalnih preduzeća i institucija.

Pod tačkom Izbor i imenovanja trebao bi biti riješen problem u Komisiji za koncesije i u redovnoj proceduri da se imenuje sekretar Skupštine. Podsjetimo, radi se o sjednici koja je bila zakazana za 24. septembar, ali je odgođena zbog, kako je tada rečeno, obimnog dnevnog reda. Kasnije se pokazalo da su postojali i politički razlozi za njeno neodržavanje.

Kako nam je kazao predsjedavajući Skupštine Agan Bunić, nema nikakvih prepreka, pa ni onih političkih da se ova sjednica ne održi, jer kako sada stvari stoje, za novu većinu o kojoj se govorilo, nema dovoljno ruku.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING