INFO

  • ZASJEDALA VLADA USK-A
  • DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: TENDERSKE PROCEDURE USPORAVAJU PROJEKT IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA
  • SANSKI MOST: BROJNIM SADRŽAJIMA PRIGODNO OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH
  • TIHE BOSANSKE HEROINE: ONE SU NEPOKOLEBLJIVO BRANILE SVOJU DOMOVINU
  • BOSANSKI PETROVAC: POTPISANI UGOVORI O DODJELI PLASTENIKA
  • DANAS SE OBILJEŽAVA DAN 5. KORPUSA ARBIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE
  • BIHAĆ: U NAREDNIH 30 DANA SVI SEMAFORI BITI ĆE OSPOSOBLJENI
  • VLADA USK I SPORTSKI SAVEZ: NA PRIJEMU KARATISTA OBEĆANA ZNAČAJNIJA PODRŠKA KLUBOVIMA

ODLUKA KOMISIJE: STADION VELEŽA SUSPENDOVAN NAKON PREKIDA UTAKMICE

- Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine registrovala je prekinutu utakmicu Velež - Borac službenim rezultatom 3:0 u korist Banjalučana, a suspendovan je i stadion mostarskog kluba te je pokrenut disciplinski postupak protiv predsjednika 'Rođenih' Šemsudina Hasića...

ODLUKA KOMISIJE: STADION VELEŽA SUSPENDOVAN NAKON PREKIDA UTAKMICE


SARAJEVO, 22. septembra - Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti zbog ulaska domaćih navijača na teren te se nije nastavila pri rezultatu 2:0 za goste.

Iako su, kako saznajemo, predstavnici policije tvrdili da mogu osigurati miran nastavak utakmice, iz Nogometnog saveza BiH navodno nije došla dozvola za nastavak susreta.

Delegat Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva je navodno dobio instrukcije iz saveza da se utakmica konačno prekine, a danas je zasjedala Takmičarska komisija koja je očekivano utakmicu registrovala 3:0 u korist Borca, te je pokrenula disciplinski postupak protiv predsjednika Rođenih Šemsudina Hasića i ostalih lica odgovornih za organizaciju utakmice.

Također, stadion 'Rođenih' je suspendovan, a o visini kazne odlučivat će se na sjednici Disciplinske komisije koja počinje u 15 sati.

Podsjetimo, nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut je u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo u tunelu Lendava, gdje je, presreten automobil u kojem se nalazio Topalović, a nakon toga je zapaljen.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING