INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • KORONAVIRUS U BIH: 384 NOVOZARAŽENIH I 42 SMRTNA SLUČAJA
  • KONFERENCIJA ZA MEDIJE: SINDIKATI TRAŽE JEDNAK TRETMAN KAO I KOD OSTALIH BUDŽETSKIH KORISNIKA
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

OD DANAS U AUSTRIJI LOCKDOWN: GRAĐANI SE SMIJU KRETATI SAMO NA POSAO I U ŠKOLU

- U Austriji je od ponoći uvedeno cjelodnevno ograničenje slobode kretanja za sve građane s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa...

OD DANAS U AUSTRIJI LOCKDOWN: GRAĐANI SE SMIJU KRETATI SAMO NA POSAO I U ŠKOLU

BEČ, 22. novembra - Austrijski parlament usvojio je odluku o zatvaranju koja je u ponoć stupila na snagu u cijeloj zemlji, a zbog toga su širom Austrije organizovani protesti protiv covid mjera.

Građani svoj dom mogu napustiti samo ako moraju na posao ili u školu, odnosno u kupovinu potrepština za život, ali i radi psihičkog i fizičkog oporavka.

Sve prodavnice, osim prehrambenih, drogerija i apoteka, su zatvorene, uključujući restorane, hotele i kulturne i zabavne ustanove.

U svim javnim zatvorenim prostorima uvodi se obaveza nošenja maske FFP2, što važi i na radnom mjestu, gdje se i dalje primjenjuje takozvano 3G pravilo, prenose mediji.

Prema ovom pravilu, na posao mogu doći samo vakcinisani, oporavljeni ili negativno testirani. Austrijska Vlada je najavila da će zatvaranje trajati 20 dana, odnosno do 12. decembra.

S obzirom na to da se takvo ograničenje slobodnog kretanja može uvesti za najviše 10 dana, bit će potrebna odluka o produženju.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING